Skip to content
Politică

Din ce în ce mai aproape de anticipate? Kelemen Hunor explică opțiunile UDMR

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat partidele parlamentare la consultări pentru formarea noului guvern. Acestea vor avea loc joi și vineri.
UDMR s-a prezentat joi la aceste discuții cu șeful statului în vederea numirii unui nou premier, după ce Victor Ponta și-a depus mandatul miercuri.

La finalul discuțiilor, Kelemen Hunor a explicat: „La consultările cu președintele Iohannis am prezentat opțiunea și prima soluție a UDMR la această criză politică și credem că e nevoie de o agendă foarte clară pentru cel puțin șase luni de zile și câteva obiective extrem de clare. Avem obligația de a asculta ce spune societatea și de a găsi soluții politice.”

Liderul UDMR a declarat că își pune speranța ca până la finele acestei luni să existe un nou guvern și că este de acord cu măsura alegerilor anticipate: „Trebuie să fie gândite și să redăm speranța oamenilor și principiile fundamentale. Credem că până la sfârșitul lunii noiembrie trebuie să avem un nou guvern. Acest guvern conduce țara până la alegeri. Și propunem declanșarea alegerilor anticipate. Un guvern tehnocrat, condus de un om care are libertatea de a-și alege miniștri, nu trebuie să fie politicieni, dar nu îi putem exclude din minister”, a explicat Hunor poziția UDMR.

Kelemen Hunor a punctat că este posibil și„un guvern politic”, dar „ar fi unul de sacrificiu. În acest moment, dacă se poate ajunge la un consens politic, suntem de acord cu anticipatele, daca se gasesc soluții constituționale. Guvernul tehnocrat ar fi o soluție corectă și un răspuns corect, cinstit la tot ce se formulează din partea societății”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *