Skip to content
Puterea Știrilor Video

Din culisele audierilor pentru Avocatul Poporului. Daniel Fenechiu: PSD-ALDE puteau propune și o mătură!

Featured Video Play Icon

Avocatul și senatorul PNL, Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior), a fost invitat la ediția video „Puterea Știrilor”, unde a dezbătut, printre altele, și alegerea fostului europarlamentar ALDE, Renate Weber, în funcția de Avocat al Poporului.

Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Precizăm că Plenul Parlamentului a decis miercuri, prin vot secret cu bile, numele noului Avocat al Poporului.Astfel, pentru Renate Weber – susțintă de PSD și ALDE – s-au înregistrat 208 voturi ”pentru” și 134 de voturi ”împotrivă”.

De asemenea, pentru Eckstein-Kovacs – susținut de PNL, USR și UDMR – s-au înregistrat 109 voturi ”pentru” și 233 de voturi ”împotrivă”, iar Cătălin Voinea Mic – propus de PMP – a întrunit 16 voturi pentru şi 326 împotrivă.

În acest context, senatorul Daniel Fenechiu, cel care a fost prezent la audierile celor 3 candidați în calitate de vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior, a declarat că procesul a fost „extrem de sumar”, de doar 1 oră, timp insuficient pentru o evaluare serioasă.

„Audierile celor 3 candidații în Comisii au fost formale. Au fost 3 candidați și Comisia Juridică i-a recomandat Plenului Parlamentului pe toți 3. Audierile au fost extrem de sumare. Au fost întrebări destul de simple. Nici nu există timp necesar ca să faci niște audieri serioase, pentru că la ora 10 începea și Plenul Camerei Deputaților și Plenul Senatului, iar audierea a fost programată pentru ora 9.

Nu poți în termen de o oră să faci o audiere serioasă. Pe de altă parte, adevăratul este că în Parlament există o matematică parlamentară în care nu contează nici audierea, nici evaluarea, ci contează cine te susține. Dacă PSD-ALDE propunea o mătură pentru postul de Avocat al Poporului, mătura era Avocat al Poporului, pentru că matematica parlamentară verificată inclusiv la ultima moțiune de cenzură, a arătat că actuala guvernare are majoritate”, a declarat senatorul liberal Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *