Skip to content
Politică

Din culisele ultimelor discuții din PNL: când ar putea fi redeschise terasele. Au fost înaintate două variante

newsar.ro
" "

Marți seara, la ora 19:00, liderii liberali s-au întâlnit în ședința Biroului Politic Național al partidului, care a avut loc în sistem videoconferință. La întâlnire, majoritatea liderilor liberali au cerut, atât ministrului de Interne, Marcel Vela, cât și premierului Ludovic Orban, redeschiderea bisericilor, având în vedere relaxarea măsurilor împotriva COVID-19. Atât premierul, cât și ministrul de Interne au susținut că „va analiza cu celeritate” redeschiderea lăcașelor de cult, însă nu s-a luat deocamdată o decizie în acest sens.

Ludovic Orban le-a precizat celor prezenți că restaurantele și terasele vor rămâne închise și după data de 15 mai. Surse politice prezente la ședință au dezvăluit pentru PSNEWS.RO că premierul a înaintat două variante de redeschidere a acestora: 1 iunie, într-un scenariu optimist, sau 15 iunie într-un scenariu mai pesimist. Deciziile se vor lua în funcție de evoluția cazurilor după 15 iunie și în funcție de modul în care românii vor reacționa la noua relaxare.

" "
" "

Nici spectacolele și competițiile sportive nu vor avea loc prea curând. Premierul ia în calcul redeschiderea meciurilor de fotbal, însă cu porțile închise, fără spectatori.

Redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și a serviciilor se va realiza gradual

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că pericolul coronavirusului nu a trecut încă, motiv pentru care redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și a serviciilor se va realiza gradual, subliniind că șomajul tehnic va fi păstrat și după încetarea stării de urgență, precum și schemele de ajutor de stat.

”Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar vom introduce și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă. De asemenea, vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar vom avea în vedere scheme de sprijin și pentru companiile mari care au fost afectate de criză și al căror aport este esențial pentru relansarea economiei”, a declarat șeful statului.

DETALII AICI: Cum se va relansa economia României. Concluziile întâlnirii șefului statului cu mediul de afaceri

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *