Skip to content
Politică

Din lac în puț: și înlocuitoarea lui Biriș ar avea probleme SURSE

weddinglife.info

Din lac în puț: ar fi apărut probleme și pentru cea care l-a înlocuit pe Gabriel Biriș în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Astfel, dacă Biriș se afla la limita legii, fiind asociat în două firme off-shore (potrivi propriei declarații de avere), Mariana Vizoli (numită în funcția de secretar de stat luni, 19 septembrie, de către Dacian Cioloș) s-ar afla în stare de incompatibilitate, scrie Cetățeanul.net, citând surse din MFP. Astfel, Vizoli ar fi încasat diverse sume de bani, în ultimii ani, participând la cursuri și seminarii organizate de firme private.

Până la numirea în funcția de secretar de stat, Mariana Vizoli a avut funcția de director general la Direcția Generală Legislație Cod Fiscal și Reglementări Vamale (DGLCFRV) din Ministerul Finanțelor. În calitatea sa de director în MFP, Mariana Vizoli ar fi fost plătită, ani de-a rândul, de firme sau de asociații private, să țină mai multe prelegeri la diverse manifestări profesionale la care participarea era contra-cost.

La rândul ei, Mariana Vizoli a recunoscut, pentru site-ul de știri sus-amintit, că a ținut cursuri contra-cost, în mai multe rânduri, pe baza unor contracte de prestări servicii. Vizoli susține că acestea sunt „activități didactice”, așa cum, de altfel, le-a înscris în declarațiile de avere. Ea a adăugat că nu crede că se află în stare de incompatibilitate.

Citiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre un caz asemănător, asupra căruia Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a pronunțat deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *