Skip to content
Sport

Din pasiune pentru artă: sticlăria, reînviată de un român

editiadedimineata.ro
" "

Pictura, sculptura sau muzica sunt doar câteva forme ale artei în general. Cu toate acestea, diverse domenii care definesc universul oamenilor sensibili la frumos au fost date uitării, motivul fiind evoluția umanității.

Ediția de dimineață a găsit însă, persoane care reiau tradițiile artelor seculare și le promovează, fără a dori un profit din asta, ci pur și simplu din pasiune.

" "

Ion Cafadaru face parte din această categorie. El este cel care a reinventat o artă ce nu mai are învățăcei și care era să fie dată uitării: sticlăria. Nu este vorba despre orice fel de sticlă, ci una dintre cele mai scumpe, cea de Murano – fiind una dintre cele mai fascinante invenții ale omenirii. Aceasta este obținută dintr-un nisip special care se găsește numai în zone din apropierea Veneției și a insulei Murano. Sticla este transparentă și strălucește, iar principala diferență dintre cea Murano și cea normală este duritatea – dată de nisipul din care este făcută, informează blog.muranos, potrivit editiadedimineata.ro

Românul a cucerit cu siguranță inima întregii comunități de pe Insula Murano – unde locuiește – prin reluarea fabricării acestei sticle. Uimitoare este și locația unde românul se ocupă de acest lucru: o biserică veche de 800 de ani. Santa Chiara, un lăcaș de cult care în urmă cu două secole a fost o fabrică a sticlei de Murano era lăsată în paragină.

AICI găsiți mai detalii despre subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *