Skip to content
Puterea Știrilor Video

Din PNL se cere discreție înainte de Congres: Ar trebui să ne exprimăm opiniile în interior, nu în public

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în Guvernul Orban, a vorbit despre situația formațiunii politice, după ce mai mulți lideri liberali au cerut public demisia lui Ludovic Orban. Ex-ministrul a precizat că Ludovic Orban rămâne președintele PNL până la organizarea unui nou congres, iar criticile anumitor liberali trebuie discutate în interiorul partidului și nu expuse în mod public.

„Eu sunt adeptul exprimării opiniile libere în PNL. Mai rămâne să avem și adepții care să susțină opiniile noastre și locul pe care ni-l dorim în interiorul partidului să ni-l asigurăm tocmai cu suportul unor oameni sau unor organizații”, spune acesta.

„PNL tot timpul a fost un partid mai boem, poate mai vocal, cu principii și cu un alt tip de oameni. Cred că este timpul să ne analizăm fiecare dintre noi, atâta ca membri de partid, cât și ca perspective și ce vrem de la noi. Când vrem să ajungem undeva trebuie să convingem mai multă lume că suntem buni să ajungem acolo. Deocamdată mergem înainte, avem un președinte, Ludovic Orban. Anul acesta vom avea congres și vom alege varianta cea mai bună.

Nu cred că trebuie să transmitem nimic, noi avem un președinte și un Birou Politic Național ales. Până la următorul congres, Ludovic Orban este președinte, avem BPN, avem BEX. Ele trebuie să existe într-un partid democratic, liberal. Nu știu dacă este nevoie acum să ne arătăm atașamentul față de unul sau de altul. Cred că era o soluție să le discutăm în interior (n.r- acuzațiile lui Rareș Bogdan), dar noi suntem un partid liber și trebuie să ne expunem atitudinea. Eu sunt adeptul exprimării opiniilor libere în PNL. Mai rămâne să avem și adepții care să susțină opiniile noastre și locul pe care ni-l dorim în interiorul partidului, să ni-l asigurăm tocmai cu suportul unor oameni sau unor organizații. PNL este un partid liber, al unor voci pe care ți le poți exprima. Cred, totuși, că în interior ar fi mai bine decât în public (n.r- ca liberalii să își exprime opiniile)”, a declarat Nelu Tătaru, la Puterea Știrilor.

PS News a scris marți că liberalii anti-Orban nu sunt încă grupați într-o singură structură de opoziție și nu se văd semne că se vor coagula într-un timp scurt, mai ales în condițiile în care urmează o nouă împărțire a funcțiilor, controlată de Ludovic Orban.

Președintele liberalilor are de partea sa o mare parte a organizațiilor liberale, mai ales cele din sudul țării, plus funcții de împărțit la nivel guvernamental. Zilele următoare va urma și o împărțire a funcțiilor de prefect și subprefect pe care o va gestiona Ludovic Orban, astfel că de o reașezare a ordinii în partid va depinde și modul în care actualul șef al partidului va negocia cu cei de la USRPLUS și UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *