Skip to content
Puterea Știrilor Video

Din PSD se cere insistent plafonarea prețurilor la energie: ”Am impresia că respectăm niște reguli impuse de la UE”

news.ro

Invitată în studioul ”Puterea Știrilor”, deputata PSD Oana Florea a declarat că România va traversa o perioadă foarte grea la iarnă din cauza prețurilor la energie și acuză guvernarea liberală că s-a ocupat mai mult de congres decât de problemele reale ale românilor. Social-democrata consideră că România ar fi putut copia modelul Spaniei sau Italiei, care au plafonat prețurile la energie, în ciuda recomandărilor UE.

„Țara noastră trece printr-o perioadă extrem de grea. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar vine anotimpul rece și întreaga Europă este într-o criză energetică. Eu nu mă pricep la energie, dar auzeam un specialist în domeniu care spunea cum noi avem zăcăminte de gaze, dar la unul dintre cele mai mari prețuri din Europa, iar țări care nu au aceste zăcăminte au prețurile mai mici.

Există o firmă de stat austriacă care desfășoară activități în domeniu, pe când Austria nu deține zăcăminte, iar această firmă desfășoară activități aici în România unde sunt zăcăminte. E complicat. 

În acest timp în care noi suntem cu ochii pe PNL, se întâmplă alte lucruri și eu nu văd România pe harta Europei deloc. Noi nu suntem pe plan extern la masa negocierilor să avem un cuvânt de spus. Am impresia că respectăm niște reguli impuse de la Uniunea Europeană. Măcar de am copia ceea ce face Spania, sau Italia cu plafonarea prețurilor la energie. Nu simt că avem o politică externă coerentă, să fim și noi acolo, să avem un cuvânt de spus, pentru că nu suntem o țară mică, nu suntem o țară fără resurse”, conchide Oana Florea.

1 comentariu la “Din PSD se cere insistent plafonarea prețurilor la energie: ”Am impresia că respectăm niște reguli impuse de la UE”

  1. Pe bune!?! Chiar aveti „impresia” asta? Nu cumva, doar asta se intampla in ultimii 30 de ani? Ba ca sa obtinem aderarea, ba – dupa ce am aderat – tocmai din cauza asta, n-am facut nimic altceva decat am servit interese straine. Nu noi, sa ne intelegem. Voi, politicienii astia candizi si patrioti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *