Dinamo – FCSB, diseară, cel mai dezechilibrat derby din istorie. De când nu i-au mai bătut „câinii” pe „roș-albaștri”

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Chiar dacă în ultimii ani Dinamo nu mai e ce a fost, rivalitatea cu FCSB rămâne cea mai importantă din campionatul românesc. Cele două echipe abordează meciul de diseară de pe poziții total diferite, roș-albaștrii de pe prima poziție, iar ”câinii” de pe penultimul loc.

Chiar dacă în ultima perioadă Dinamo nu a mai făcut față FCSB-ului, ”alb-roșii” au încă avantaj la meciurile directe. În cele 151 de meciuri jucate în prima divizie, gruparea din ”Ștefan cel Mare” a strâns 49 de victorii, ”roș-albaștrii” 48, în timp ce 54 s-au terminat la egalitate.

Însă ultima victorie din Liga 1 a dinamoviștilor în ”Eternul Derby” datează din 16 februarie 2020. Duelul s-a jucat pe Arena Națională, iar ”Câinii” conduși la acea vreme de Dusan Uhrin Jr au învins FCSB cu scorul de 2-1, golrui Andrei Sin și Vali Lazăr, respectiv Florin Tănase.

Diseară, vremea rece și situația de la echipa dinamovistă îi fac pe suporteri să stea acasă. De cele mai multe ori disputat cu casa închisă, derby-ul va avea o asistență redusă. Strategiile de marketing ale gazdelor  – au chemat jucători la casele de bilete, pentru a-i atrage pe suporteri – au făcut ca până acum să se vândă circa 15.000 de tichete. Iar de partea cealaltă, Dinamo a oferit 10.000 de bilete pentru FCSB, dar roș-albaștrii au refuzat 6.000.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL