Skip to content
Sport

Dinamo își face academie de natație și aduce un superantrenor. Din proiect face parte şi tatăl lui David Popovici

wallpaperaccess.com

La Dinamo se pregătește lansarea unui proiect pe termen lung, ale cărui obiective urmează să fie atinse la edițiile Jocurilor Olimpice din 2028 sau 2032. Este vorba despre o academie de natație construită de la zero, pe principii europene, modernă, cu toate dotările, detaliază oameni din club. Bazinul ar urma să fie dedicat doar academiei, fără să mai existe alte entități, ci o structură pe mai multe departamente: agrement, inițiere, performanță, înaltă performanță.

Walter Bolognani, reputat tehnician italian, va conduce academia, iar Mihai Popovici, tatăl lui David, va fi manager, spun surse apropiate clubului.

Marele plus, spun sursele, stă în cine se va afla în fruntea academiei: coordonator va fi Walter Bolognani, reputat antrenor italian, care este legat de federația din Cizmă încă din 2008. El s-a aflat la conducerea diverselor loturi naționale, de juniori, tineret, seniori, iar înainte a lucrat timp de 20 de ani la clubul Trento & Modena, coordonând întreaga activitate tehnică acvatică. Este absolvent al Universității din Trento, vorbește, pe lângă italiană, engleză, spaniolă și germană.

Aceleași surse vorbesc despre negocieri intense și îndelungate, ”s-au pus mule condiții”, însă în cele din urmă Bolognani a renunțat la toate contractele din Italia pentru a veni în România. De asemenea, managerul academiei urmează să fie Mihai Popovici, tatăl multiplului campion mondial și european David Popovici.

Contactat telefonic, comandantul clubului Dinamo, Ionuț Popa, a confirmat informația, adăugând că mai mult detalii vor fi oferite la o conferință de presă de la începutul lunii decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *