Dîncu, așteptat să dea explicații conducerii PSD despre întâlnirea cu Coldea şi cea cu un lider AUR

Vasile Dîncu / Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, și Radu Popa, deputat PSD, sunt așteptați să ofere explicații despre cum au ajuns să ia masa cu Florian Coldea, dar și despre discuțiile surprinse cu Claudiu Târziu (AUR), a precizat purtătorul de cuvânt al social-democraților.

După apariția informațiilor referitoare la o întâlnire la care doi politicieni PSD (Vasile Dîncu și Radu Popa), dintre care unul președintele al Consiliului Național al PSD (Vasile Dîncu), la aceeași masă cu Florian Coldea, lucru petrecut sâmbătă,  apoi surprinși la discuții cu liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, „Adevărul” a cerut puncte de vedere din partea formațiunii social-democrate, dar și din partea principalilor parteneri de guvernare, cei din PNL, însă și de la Alianța pentru Unirea Românilor.

Într-un punct de vedere pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea (care este lider al grupului senatorilor social-democrați) a precizat: „Dl (n.r. – domnul) Dancu și dl (n.r. – domnul) Popa ar trebui să dea explicații despre aceste întalniri. Cred că dl Dancu și dl Popa ar trebui să dea explicații inclusiv conducerii PSD”.

De asemenea, din rândurile liberalilor, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a punctat faptul că nu vrea să comenteze ce ar putea însemna aceste întâlniri, iar fostul ministru al Apărării trebuie să dea explicații colegilor de partid din PSD.

Nu cunosc motivele acestei întâlniri, nu îmi doresc să comentez. Cel mai în măsură să răspundă la aceste întrebări ar putea fi domnul Dîncu, în interiorul partidului din care face parte”, a declarat deputatul Ionuț Stroe.

AUR, încă fără răspuns

„Adevărul” i-a solicitat un punct de vedere și lui George Simion, însă până în prezent acesta nu a oferit un răspuns. În schimb, sâmbătă seară,  Claudiu Târziu (lider al senatorilor AUR și membru din nucleu restrâns al conducerii Alianței) a declarat, la România TV, că „atât timp cât nu există o fotografie din restaurant” discuțiile nu își au rostul. „M-am întâlnit în apropierea restaurantului întâmplător cu domnii Dîncu și Popa”, a declarat liderul AUR.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: