Skip to content
Politică

Dîncu, despre inovația din administrație: Nu e o tichie de mărgăritar!

transilvaniareporter.ro

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a declarat că inovația ar trebui să devină un criteriu foarte important pentru modernizarea administrației din România și nu poate să fie doar „o tichie de mărgăritar”.

„Inovația nu poate să rămână doar ca o tichie de mărgăritar, ceva frumos de arătat la final. (…) Ar trebui să devină un criteriu foarte important pentru modernizarea administrației din România. (…) Administrația noastră (…) nu are competiție, acesta este handicapul nostru. (…) Acest handicap trebuie să-l eliminăm prin inovație”, a declarat Dîncu, la Conferința internațională „Inovație și calitate în sectorul public”, organizată joi la Biblioteca Națională a României, confrom agerpres.ro.

El a precizat că o soluție ar putea fi crearea unui „fond pentru inovare” în ministere.

„Dacă (…) avem posibilitatea de decizie, să încercăm să facem un fond pentru inovare în întreprinderile noastre, poate și în ministere ar trebui să ne gândim să găsim, mereu să existe un fond de mijloace puse la dispoziție pentru inovare, unul mic. (…) Trebuie să flexibilizăm regulile și, de asemenea, cred că trebuie să revedem mereu organigramele pornind de la procesele de creativitate”, a afirmat Vasile Dîncu.

 

1 comentariu la “Dîncu, despre inovația din administrație: Nu e o tichie de mărgăritar!

  1. Doamne Dumnezeule, te crucesti cand numai ce citesti,fond de inovare…..mama lui de stat functional si de drept cu obiceiuri din perioada fanariota. competenta profesionala, salarii decente, nu-i mai sufocati pe functionari cu politica si partidele voastre, inovati cu politici publice nu de partid, terminati cu smecherii si smecheriile din administratie. incercati si in educatie si sanatate si poate nu dispare tara asta. si asa e o minune ca mai rezistam…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *