Skip to content
Politică

Dîncu: E suspectă tăcerea lui Iohannis. PSD nu va susține un guvern minoritar

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
" "

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat la Digi24 că PSD nu va susține un guvern minoritar și că dacă se va ajunge ca președintele Iohannis să cheme din nou partidele la consultări și să reevalueze PSD, partidul nu va face compromisuri și nu va intra pe ușa din dos.

Vasile Dîncu a declarat că România traversează nu numai o criză politică, ci și o criză guvernamentală gravă, în contextul în care că în plină pandemie nu avem ministru al Sănătății: „Soluția cu un premier care e interimar nu e o soluție pentru sistemul de sănătate. Este o criză puternică de natură guvernamentală”.

" "
" "

Întrebat dacă PSD va vota un guvern PNL minoritar, Dîncu a răspuns că o asemenea soluție nu a fost stabilită și că o decizie va fi luată în funcție de rezultatul discuțiilor de luni din Coaliție.

Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă.

Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen.

Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă„, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD.

Întrebat dacă sunt condiții pentru ca PSD să depună o moțiune de cenzură acum, Dîncu a răspuns că aceasta poate fi o soluție, având în vedere discuțiile privind mortalitatea din cauza Covid-19. Dar, trebuie să existe date pentru a susține afirmațiile lansate în spațiul public în ultimele zile, a adăugat el.

În legătură cu eventuale alegeri anticipate, Dîncu a adăugat că a-i chema pe oameni încă o dată la urne poate fi „răul cel mai mic” în contextul unei crize sanitare așa cum, în opinia lui, traversează România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *