Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dîncu: Nu cred că Guvernul acesta va cădea în câteva luni. În PSD nu există o presiune pentru a intra la guvernare

Inquam Photos / Alexandra Pandrea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, sociologul Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că nu crede că Guvernul de coaliție va mai rezista doar câteva luni. De cealaltă parte, însă, sociologul nu a exclus apariția unor mișcări de stradă mult mai consistente, disfuncționalități mai mari care să creeze crize politice ireconciliabile și care să ducă la căderea Guvernului.

„Va fi foarte greu de schimbat acest Guvern”, spune Dîncu.

" "
" "

„Eu urmăresc politica de aproape 30 de ani și fac politică de aproape 20 de ani, am și elemente istorice pentru a face o comparație. Convenția democratică din 1996-2000 a performat o guvernare de genul acesta, conflictuală, timp de 4 ani de zile. Sigur că a dispărut un partid istoric, din nefericire, un partid important al României, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, din cauza acestor certuri, un conflict permanent și o lipsă de strategie. Se poate merge într-un conflict continuu, în mod normal chiar 4 ani. În acest moment nu cred că se va întâmpla chiar așa, pentru că suntem într-o situație de criză. E posibil să avem și mișcări de stradă mult mai consistente, și disfuncționalități mai mari care să creeze crize politice ireconciliabile care să ducă la căderea Guvernului. Asta e posibil.

Însă, în principiu, nu cred că Guvernul acesta va cădea în câteva luni, așa cum afirmă majoritatea oamenilor(…). O coaliție aflată la guvernare, aflată în orice fel de conflict în România, caută toate soluțiile posibile să nu se strice această coaliție. Eu cred că acest lucru se va  întâmpla și acum. Va fi foarte greu de schimbat acest Guvern, ar putea fi posibilitatea unei moțiuni de cenzură la un moment dat”, a declarat Vasile Dîncu, la Puterea Știrilor.

Președintele Consiliului Național al PSD a afirmat, însă, că în PSD nu există o presiune din interior pentru a intra la guvernare în orice condiții. Acesta este de părere că Opoziția trebuie să își facă treaba în acest moment, să critice Guvernul, „dar să nu intre în combinații particulare cu unul dintre actorii guvernamentali”. „Aceasta ar fi o greșeală strategică pentru un partid”, spune Dîncu.

„Oricând opoziția vrea să vină la putere, degeaba spune că nu vrea. Există, însă, o diferență: nu vrea să vină la putere în orice condiții. Opoziția, în mod normal, în acest moment trebuie să își facă treaba, să critice Guvernul, dar să nu intre în combinații particulare cu unul dintre actorii guvernamentali. Aceasta ar fi o greșeală strategică pentru un partid. Eu am văzut un lucru care mă miră în acest moment: în PSD nu există o presiune din interior pentru a intra la guvernare în orice condiții. În acest moment am sentimentul că administrația locală condusă în mare parte de PSD nu presează să intrăm la Putere în orice condiții. Nu o să îi salveze Opoziția pe cei de la Putere”, a conchis acesta.

 

1 comentariu la “Dîncu: Nu cred că Guvernul acesta va cădea în câteva luni. În PSD nu există o presiune pentru a intra la guvernare

  1. Da stim, orb sa fii si sa nu-ti dai seama ca actuala conducere tradatoare, a asa zisului partid psd, nu doreste sa faca nimic pentru acest popor. Singurul rol, a actualei conduceri tradatoare a psd, este sa nu se induca cumva suspiciunea ca vor sa-si deslipesca funtile de covorul pe care a trecut de ceva timp iohanis. Astia nu au nimic comul cu votantii psd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *