Skip to content
Politică

Dîncu promite construcții de locuințe pentru tineri: Cred că putem să ducem aceste programe

Vicepremierul României Vasile Dîncu a fost invitatul lui Octavian Hoandră la o ediție specială a emisiunii ”Realitatea românească” de la Realitatea TV. Profesorul și sociologul a vorbit despre proiectele de dezvoltare ale României, dar și despre programele sociale pe care Guvernul Cioloș și le-a propus spre realizare în anul 2016.

Ministru al Dezvoltării și Administrației, Vasile Dîncu a mărturisit că ministerul său lucrează la un proiect de construire a circa 2.000 de locuințe sociale pentru cei evacuați și pentru bătrâni. Potrivit vicepremierului, programul va încerca să rezolve cererea de locuințe mai ales pentru persoanele în vârstă și pentru cei evacuați din locuințele lor ilegal sau mai puțin legal.

De asemenea, Guvernul a lansat un proiect prin care să se construiască locuințe de serviciu prin ANL pentru tinerii specializați, pentru cei din învățământ, mai ales la țară, în funcție de specializare. În acest proiect este inclus termenul de unitate locativă, prin care Guvernul dorește să atragă investitori privați, iar statul să-i sprijine reducându-le taxele.

”Cred că putem să ducem aceste programe înainte, deoarece bugetul este destul de mare anul acesta pentru aceste proiecte. Poate reușim să facem 10.000 de locuințe într-un an”, a declarat Vasile Dîncu la Realitatea TV.

O altă problemă privind dezvoltarea urbană din România, pe care Vasile Dîncu a abordat-o este planificarea urbană. Vicepremierul este de părere că orașele din țara noastră nu au specialiști în planificare. ”Un arhitect nu stă la o primărie pe un salariu de 800-1.500 lei. Și atunci încercăm să facem un proiect al regenerării urbane, adică să facem să relocuim cartierele. Prin industrii creative, să sprijini tinerii investitori să facă un incubator de afaceri și să-i dai și un spațiu”.

Altă temă pe care Vasile Dîncu a abordat-o a fost cea a reformei administrative. ”Încercăm să fim realiști. Nu vim schimba în totalitate tot. Ne-am propus câteva lucruri (…) Încercăm să facem câteva lucruri esențiale, o modalitate de a face achiziții publice foarte simplu, fără aceste termene infernale, în care toată lumea contestă, dar și cel care contestă trebuie să riște ceva. Încercăm să negociem cu partidele politice. (…) Avem o ordonanță la Guvern legată de autostrăzi. Nu mai trebuie atâtea avize, atâtea condiții prealabile, important este să funcționeze aceste lucruri. Încercăm să aflăm ce blochează orașele”, a declarat Vasile Dîncu, citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *