Skip to content
Societate

Diplomații români din Kabul refuză să revină acasă. Ramona Mănescu (MAE): „Vor să-și continue misiunea și vor rămâne acolo”

Stiri pe surse

Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat, vineri, că le-a cerut diplomaților români de la Kabul să se întoarcă acasă, în condițiile în care capitala Afganistanului este scena unor atacuri teroriste, care s-au soldat deja cu moartea a doi români, dar a mărturisit că aceștia au refuzat, pentru că vor să-și încheie misiunea, scrie b1.ro.

Să știți că noi le-am cerut oamenilor noștri (diplomaților români-nr) să vină acasă, dar au spus că nu vor să-și încheie misiunea brusc, ei vor să-și continue misiunea și vor rămâne acolo. Să știți că diplomații români sunt niște oameni deosebiți în orice zonă s-ar afla, dar aceștia care sunt în zone de conflict sunt dispuși la fapte eroice, își asumă că sunt într-o zonă de conflict”, a declarat, vineri, Ramona Mănescu, la DC News.

Ministrul Afacerilor Externe a explicat că Ambasada României de la Kabul este „inutilizabilă”, fiind distrusă aproape complet. Totuși, demnitarul a precizat că există câteva zone sigure în care aceasta poate funcționa tempora.

Ambasada este 80% distrusă, este inutilizabilă. Acesta a fost și motivul pentru care colegii noștri au fost transferați într-o zonă sigură, într-o bază NATO. Tot ce a fost acolo trebuie reconstruit și securizat poate mult mai bine. Acest proces va dura, până atunci există zone sigure în care putem să funcționăm”, a mai adăugat Mănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *