Skip to content
Iași Locale Social

Direcţia Regională de Finanţe Iaşi va dispărea. Protest spontan al angajaţilor

ziaruldeiasi.ro

Finanţiştii ieşeni se tem că vor fi daţi afară într-o lună de zile, imediat după instituţia va reveni la vechea formă, trecând de la Direcţiile Regionale la cele Judeţene. Reorganizarea care a fost făcută în urmă cu cinci ani a condus Iaşi la mai mai multe angajări, la Regională, cu funcţionari veniţi din judeţele vecine, şi care acum ar trebui să se întoarcă “acasă”.

La Iaşi, odată cu trecerea de la Direcţia Judeţeană la cea Regională, au fost înfiinţate aproximativ 70 de posturi, iar aceştia resimt acum cea mai mare nelinişte. Ieri, aproximativ 60 de angajaţi de la finanţele ieşene au protestat paşnic, informează ziaruldeiasi.ro. “Sunt abia cinci ani de când a fost restructurată instituţia, iar guvernul spune că ne-am făcut treaba mult mai bine decât înainte. De exemplu, se vede că am făcut treabă bună în privinţa colectării banilor la bugetul de stat. În două săptămâni ne aşteptăm ca schimbarea să fie realizată iar mulţi dintre angajaţi cred că o să rămână în aer”, ne-a spus ieri, Cezar Dănilă, liderul de sindicat al instituţiei. Ieri, comisiile reunite din Camera Deputaţilor au discutat modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 74/2013 prin care se doreşte să se revină la vechea formă de organizare: să se reînfiinţeze Direcţiile de Finanţe Judeţene iar cele opt direcţii regionale ale finanţelor publice din ţară să dispară.

Actualul ministru ne-a transmis că nu vor fi făcute disponibilizări. De altfel, revenirea la vechea formă a Direcţiilor Judeţene va face ca să se reînfiinţeze la nivelul fiecărui judeţ compartimente care au fost închise dar şi alte funcţii”, a adăugat liderul de sindicat ieşean. Printre persoanele disponibilizate odată cu restructurarea instituţiei ar putea fi şi actualii directori. Postul de director executiv este ocupat de către Marian Bosianu iar cele patru funcţii de directori din subordine. Acestea sunt deţinute de către Doina Naum – director executiv al departamentului Colectare, Ionel Damian – Inspecţia Fiscală, Dan Nechifor – la Servicii Interne şi Dan Ceauşu – Direcţia Vamă. Dan Nechifor este din Botoşani iar Dan Ceauşu, din judeţul Neamţ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *