Skip to content
Politică

Directoare, întrebare dubioasă pentru elevi: Pe cine ați executa? (VIDEO)

lizcurtishiggs.com

O directoare de gimnaziu le-a adresat o întrebare dubioasă elevilor care astă-vară au participat la banchetul de la terminarea clasei a opta.

„Dacă mâine ar fi ultima voastră zi de viață, pe cine ați executa?” a sunat întrebarea, primind răspunsuri precum: „Pe dumneavoastră” sau „Pe toți oamenii din lume”.

Imaginile au fost inregistrate in vara, la petrecerea de final de an a clasei a opta. La intrebarea directoarei au raspuns nu doar copiii, ci si colegii de catedra ai acesteia, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Livia Zamfir (directorul Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu) spune că a pus întrebarea din dorința de a-i înveseli pe copii.

„Ar fi vrut sa fie distractia mai altfel si eu am fost un pic rea si de aici a pornit. Si am spus ca daca ar fi sa execute, pentru ca eram convinsa ca prima sunt eu”, a precizat oficialul.

O astfel de intrebare ii pune insa in incurcatura si pe adulti, si, mai ales, pe reprezentatii Inspectoratului Scolar Gorj, care spun ca, desi li se pare deplasata intrebarea, nu pot face prea multe intr-o asemenea situatie.

Georgeta Popescu, purtator de cuvant Inspectoratul Scolar Gorj: „A fost o gluma nepotrivita. Inspectoratul nu poate sa aplice sanctiuni. Pentru sanctiuni, singura care aplica sanctiuni este comisia de cercetare disciplinara instituita la nivelul scolii.”

Cazul este si in atentia celor de la Protectia Copilului, care recomanda dascalilor decenta.

Corina Dragan, purtator de cuvant Directia pentru Protectia Copilului Gorj: „Este bine sa fim exemple pentru copiii nostri, sa incercam sa avem voci calme si o atitudine pacifista, astfel incat copiii, prin modelul nostru de viata, sa inteleaga ca modelul nostru este unul non-violent.”

Directoarea scolii spune ca momentul ar fi fost special pus acum in discutie, intrucat in curand se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere.

Livia Zamfir, directoarea scolii: „Am cerut comisii de control de peste tot, de la minister si de peste tot, sa imi evalueze activitatea. Acum ma leg de fiecare cuvant pe care il scot?… Sunt si eu om, muncesc de la opt la opt. Mie nu mi s-a parut deloc deplasata intrebarea.”

Deocamdată, nu a fost începută nicio anchetă în școala, dupa apariția imaginilor pe care le puteți urmări mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *