Skip to content
Societate

Directoarea Editurii Didactice, despre afirmaţiile lui Pop: E clar că un ministru ştie mai mult decât un director

news.ro

Legat de afirmaţiile făcute de Liviu Pop, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat şi fost ministru al Educaţiei, Maria Nistor a declarat: „Este clar că un ministru ştie mai mult decât un director general, pentru că are acces la mai multe informaţii. Am colaborat excelent şi cu Liviu Pop, şi cu Valentin Popa”, scrie News.ro.

Pop şi Popa au fost miniştri ai Educaţiei în perioada iunie 2017 – septembrie 2018.

În ceea ce priveşte situaţia manualelor de anul acesta, ea a afirmat: „Problema de acum este că Ministerul Educaţiei nu este condus. Manualele de Matematică, Istorie şi Chimie sunt aprobate, dar nu pot fi postate pe platformă pentru a fi alese de profesori pentru că nu există ordin de ministru. Am preferat paradigma de anul trecut. Dacă în 2017 au fost 25 de titluri noi, licitate public, în 2018 au fost 158 de titluri, anul acesta s-au soluţionat contestaţiile şi sunt 53 de titluri intrate în licitaţie”.

Nistor a specificat că, anul trecut, într-un singur manual al editurii Didactice, cel de Geografie de clasa a VI-a, au fost greşeli, iar volumul a fost retipărit integral.

Acum, a continuat directoarea, „pentru al treilea an, există pe băncile elevilor un manual de Istorie în care românii se învecinează cu polonezii şi ruşii, dar nimeni nu a vorbit despre asta, pentru că este vorba despre o editură privată”.

Nistor a precizat că anul trecut au existat manuale unice de Istorie şi Geografie pentru că „nu s-au declarat admise mai multe”.

În 2019, există două manuale unice pentru Educaţie Muzicală şi Fizică, publicate de editura Art, „iar acum nu mai zice nimeni nimic”, a completat ea.

Pop a declarat pentru Digi24 că Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor din 2011. El a vorbit despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care ştiu şi DNA, şi preşedintele, precum şi despre faptul că „în zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *