Skip to content
Coronavirus

Director de liceu și elev de clasa a VIII-a din Iași, depistați pozitiv cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul-adjunct al unui liceu din Iaşi a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre o profesoară de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza”, care a fost în ultimele zile în unitatea de învăţământ pentru pregătirea examenului de Evaluare Naţională, care începe luni, 15 iunie 2020

De asemenea, un elev de clasa a VIII-a de la Școala gimnazială „Vasile Conta” din Iaşi a fost diagnosticat cu Covid-19. El nu a participat însă la lecţii de pregătire pentru evaluarea naţională.

S-au confirmat încă două cazuri de infecții cu virusul COVID. Este vorba despre o doamnă profesoară de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” și un elev de la școala „Vasile Conta”. De ambele cazuri am aflat întâmplător”, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele  Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

DSP a început o anchetă epidemiologică la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi toţi colegii cu care cadrul didactic bolnav a intrat în contact se află acum în izolare la domiciliu.

Cu toate acestea, autorităţile locale spun că examenul se va putea desfăşura în condiţii optime, profesorii fiind înlocuiţi în ultimul moment, informează digi24.ro.

În momentul acesta se desfășoară o anchetă epidemiologică și DSP va fi cel care va stabili măsurile care se impun pentru acest caz. De asemenea, cadrele didactice care au intrat în contact cu doamna director-adjunct nu vor fi prezente mâine la examen. În ceea ce privește cazul de la „Vasile Conta”, este vorba de un copil a cărui mamă fiind asistent medical a fost, de asemenea, confirmată cu coronavirus. Doamna este internată în spital. În momentul de față, copilul nu prezintă simptome, însă se află la domiciliu în izolare. De precizat este că acest copil în perioada de 2-12 iunie nu a participat la activitățile de pregătire față în față organizate de școală. Copilul nu va fi prezent la examen mâine, va susține examenul în perioada specială 29-30 iunie”, a precizat duminică Irina Prodan, inspector școalar la Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *