Director general în ANPC,recomandări pentru cei care călătoresc au avionul: Atenţie la comercianţii şi pieţele online

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, face publice recomandări pentru cei care călătoresc cu avionul, el sfătuindu-i pe aceştia să cumpere bilete direct de la companiile aeriene sau de la agenţiile de turism şi să evite comercianţii de bilete de avion care au sedii în afara Uniunii Europene.

„Achiziţionaţi bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenţii de turism, în situaţia în care drepturile dumneavoastră nu sunt respectate aveţi posibilitatea să vă adresaţi direct acestuia sau acestora. În situaţia în care sunteţi un pasager de transport aerian cu drepturile afectate în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor, în cazul refuzului la îmbarcare, anulării cu mai puţin de 14 zile înainte zbor, sau în cazul întârzierii prelungite a zborurilor (o întârziere de cel puţin trei ore la sosire)”; scrie, sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel.
Acesta aminteşte faptul că cei care au cumpărat bilete de avion au dreptul de a primi compensaţii din partea  transportatorului aerian doar dacă solicită acest drept în scris, conform politicii operatorilor economici, şi/sau dacă depun o reclamaţie la Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor sau la Centrul European al Consumatorilor Romania – ECC Romania.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: