Skip to content
Internațional

Director în OMS: Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia în 2022

bbc.com

Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă din cadrul Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că faza acută a pandemiei de coronavirus s-ar putea încheia în 2022. Coronavirusul, însă, nu va dispărea complet.

Ryan a mai spus că e prea devreme să știm cu precizie cât de severă e Omicron, noua variantă de coronavirus, atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul celor mai în vârstă, notează Reuters.

Pe de altă parte, OMS avertizează că Omicron ar putea să copleșească sistemele sanitare. Anterior, și Catherine Smallwood, tot reprezentant OMS, a avertizat că numărul spitalizărilor va crește din cauza Omicron.

Chiar dacă este asociată cu o formă a bolii mai puţin gravă, Omicron va determina cu toate acestea un număr ridicat de spitalizări, în special în rândul celor nevaccinaţi”, a declarat Smallwood, potrivit B1 TV.

Omicron a devenit deja varianta dominantă în mai multe state europene și ar putea deveni și în România luna viitoare sau poate chiar mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *