Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Observăm zilnic între 500.000 – 800.000 de evenimente cibernetice

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Dan Cîmpean, afirmă că specialiştii instituţiei observă zilnic între 500.000 – 800.000 de evenimente cibernetice, între 20 – 30.000 de potenţiale atacuri şi incidente şi a precizat că sunt extrem de sofisticate şi nu există o măsură unică pentru acestea.

Dan Cîmpean a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, câte sesizări de siteuri maliţioase au fost făcute anul trecut pe siteul DNSC.
“Au fost de ordinul miilor. Noi zilnic observăm între 500.000 – 800.000 de evenimente cibernetice, nu neapărat incidente, undeva 20-30.000 de potenţiale atacuri şi incidente şi cam 200 – 300 de elemente de infrastructură. (…) Avem destul de multe, încurajăm, dar sunt multe similare. Dacă este o campanie vor fi zece, douăzeci, câteva zeci de cetăţeni care vor raporta acelaşi lucru. Analizăm, ne coordonăm cu celelate autorităţi. Încercăm să identificăm originea, să estimăm magnitudinea, caz cu caz. Sunt extrem de sofisticate, extrem de complexe şi nu există o măsură unică pentru toate aceste tipuri de atacuri şi incidente”, a explicat directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: