Skip to content
Politică

Directorii CAS-urilor judeţene, speriaţi de noul şef al Casei de Asigurări de Sănătate. Doar 33 de candidați au participat la concurs

medichub.ro

Doar 33 de candidați din cei 54 admiși la proba scrisă a concursului de directori ai Caselor județene de Asigurări de Sănătate s-au prezentat, joi, la examen, după cum a anunțat președintele CNAS, Adrian Gheorghe. În aceste condiții, deja este clar că în cazul a 20 de CAS-uri, postul de director nu va fi ocupat în urma acestui concurs.

În total, 60 de persoane s-au înscris la concurs, dintre care au fost admiși 54 de candidați. „Au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceştia, în urma selecţiei dosarelor, au fost admişi la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidaţi care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă astăzi. Dintre cei 54 s-au prezentat astăzi 33 de candidaţi. 

Prin urmare, în acest moment, sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs. La alte trei case de asigurări de sănătate nu s-a înscris niciun candidat. La o casă de asigurări de sănătate s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor şi la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă astăzi, însă nu s-au prezentat”, a explicat Adrian Gheorghe, într-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook, a CNAS.

 

Examenul de joi a durat trei ore. Candidații au trebuit să aleagă una din cele două variante de de subiecte elaborate de comisie.

Președintele CNAS a precizat că ”în cel mai scurt timp, va fi anunțată și procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”.

Concursul desfășurat, joi, a avut ca scop ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.  În joc e un buget de aproape 45 de miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *