Directorul ce nu a văzut nereguli la Pantelimon: 5.000 pensie specială, 10.000 salariu. A demisionat

sursa: inquam

Șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, care în luna aprilie a făcut verificările la Spitalul Pantelimon și a concluzionat că nu sunt probleme, a demisionat.

Sorin Ion Luca a fost numit șef al Corpului de Control al ministrului Alexandru Rafila în martie 2022, scrie newsweek.ro.

În momentul în care au început sesizările la Parchet și la Ministerul Sănătății, au fost acolo două anchete. Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control și, de asemenea, a fost o comisie din partea Colegiului Medicilor București.

Ambele controale s-au încheiat cu concluzia că nu a fost nicio neregulă în modul în care au fost tratați pacienții din Terapie Intensivă. La scurt timp, a venit comunicatul din partea procurorilor, care anunța că cele două doctorițe sunt puse sub acuzare și sunt acuzate de tentativă de omor cu premeditare. Au trecut câteva luni în care încep să apară demisii, scrie Digi24.

Acum câteva zile, medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care a postat pe rețelele sociale diferite opinii în favoarea celor două doctorițe, și-a dat și el demisia.

Cele două doctorițe sunt arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cine este șeful Corpului de Control care nu a văzut neregulile la Spitalul Sfântul Pantelimon?

Conform declarației sale de avere, Sorin Ion Luca, având funcția de director în cadrul Ministerului Sănătății, avea un salariu de aproape 19.000 de lei lunar. De asemenea, el este și pensionar MApN, primind lunar, încă 10.000 de lei.

Puteți citi aici declarația de avere

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: