Skip to content
Coronavirus

Directorul Direcţiei Control şi Integritate din Ministerul Sănătăţii, confirmat cu COVID-19. Ministrul Sănătăţii are rezultatul negativ

Directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost depistat pozitiv la COVID-19, fiind internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Constanţa. Totodată, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19. Rezultatul acestui test pentru Nelu Tătaru este negativ.

UPDATE – Şeful corpului de control al MS este in prezent asimptomatic şi se afla internat din noaptea trecută la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.
„Menţionăm că testul la COVID 19 al ministrului Nelu Tataru e negativ”, a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.
De altfel, Nelu Tătaru a afirmat, într-o intervenţie telefonică, la Digi 24, că nu a avut contact direct cu directorul confirmat, fiind plecat miercuri şi joi din Bucureşti.
El a spus că la minister va fi dezinfectat fiecare birou, zona urmând să rămână liberă 24 de ore, menţionând că s-au luat măsuri ca mulţi angajaţi ai MS să lucreze de acasă.
Tătaru a mai spus că testul va fi repetat, iar dacă va fi cazul se va izola la minister.
„Ministerul Sănătăţii confirmă că directorului Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost depistat pozitiv la COVID-19. Acesta se afla internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Constanţa”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi.
Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi  luate măsuri de dezinfecţie.
„În această dimineata, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19”, a arătat GCS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *