Skip to content
Politică

Directorul DSV Argeș, despre ipoteza brânzei contaminate

Directorul DSV Argeș, Daniel Lupu, a vorbit marți, despre faptul că bacteria E.coli a fost descoperită în brânzeturile firmei Lactate Brădet.

În acest context, Daniel Lupu susține că este posibil ca produsele să fi fost contaminate la ieșirea din fabrică, la ambalare sau în timpul transportului.

”În urma anchetei declanșate de ministerul Sănătății, DSV Argeș a recoltat probe de la un magazin care a fost nominalizat în alertă. Am recoltat probele, am trimis la Institutul de Medicină Veterinară București, iar în urma analizării acestor probe s-a constatat că este contaminare cu E.coli.mAceastă brânză a fost fabricată în 22 februarie, în 24 a fost livrată și în 25-26 s-au ridicat probele. A fost un lot de 25 de kg care au fost comercializate doar în cele trei magazine ale societății respective”, a declarat directorul DSV Argeș.

”Ne-am deplasat și la sediul firmei și acolo toate produsele lactate au fost puse sub sechestru, au fost recoltate probe pentru a fi eliminată orice suspiciune la celelalte produse. Ancheta epidemiologică o face DSP și, în baza anchetei, DSVSA-ul ia măsuri. Tot ce găsim produs lactat în depozitele fabricii, recoltăm probe și le ducem la analiză. Părerea mea este că acea brânză putea fi contaminată de la ieșire din fabrică, la ambalare sau la transport”, a mai spus Daniel Lupu, potrivit b1.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *