Skip to content
Politică

Directorul economic al Spitalului Universitar a cedat în urma protestelor: și-a dat demisia

Cotidianul

Directorul economic al Spitalului Universitar din Capitală a demisionat miercuri în contextul în care în cursul dimineții aceleiași zile a izbucnit un protest.

Concret, ca urmare a scandalului pornit de protestul asistenţilor medicali care acuză că sunt nevoiţi să lucreze care pun în pericol viaţa pacienţilor, directorul economic și-a dat demisia, potrivit b1 .ro.

Mai mult, asistenţii medicale susţin că înainte de controlul Ministerului Sănătăţii, lucrurile vechi din spital au fost casate şi au fost preluate de maşinile de gunoi.

Cele câteva zeci de persoane care au protestat au acuzat că managerul îi obligă să aleagă între tichetele de vacanţă şi sporul pentru muncă în condiţii grele şi au lansat acuzaţii grave privind condiţiile de lucru şi lipsurile acute din instituţie.

În urma acestui scandal, Ministerul Sănătăţii a trimis atât Corpul de Control cât şi angajaţi din Direcţia de Sănătate Publică în spital, pentru a vedea cum a cheltuit managerul Spitalului Universitar banii primiţi de la stat.

Unul dintre asistenţii medicale care protestează, fiind în greva foamei, a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău.

„Mie mi-a venit rău. Am solicitat salvarea la 112. Au vrut să mă ducă la Universitar, am refuzat Universitarul. Am venit la Spitalul Militar, la Triaj. (…) Sunt în greva foamei de trei zile, sunt nemâncat, sunt epuizat şi îmi este rău. (…) Vreau să se facă un control la sânge. (…) Merg până la capăt. (…) Condiţiile de muncă inumane, lipsa de materiale în primul rând. Plus drepturile salariale care ni se iau lună de lună, plus sporurile, de aici a pornit totul, a fost picătura care a umplut paharul. Ne-au luat din bonuri, luna aceasta ne-a luat bonurile de vacanţă, ne-au pus să renunţăm la bonurile de vacanţă sau la sporuri, la una dintre ele”, a declarat asistentul medical, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *