Skip to content
Internațional

Directorul european al OMS critică introducerea unor pașapoarte digitale de vaccinare

euronews.com
" "

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are serioase dubii cu privire la permisul de vaccinare anti-Covid, planificat de UE. Nu este sigur cât va dura imunitatea după vaccinare, a explicat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un interviu pentru Die Welt. Acesta mai spune: „Presupun că pandemia se va termina la începutul anului 2022. Ceea ce nu înseamnă că virusul a dispărut”.

Întrebat de publicația germană referitor la eventualitatea sfârșitului, în acest an, al pandemiei coronavirusului, Hans Kluge explică: „Presupun că 2021 va fi un alt an Covid. Dar unul mai previzibil și mai ușor de gestionat. 2020 a fost Terra Incognita, beznă științifică și politică. Un an mai târziu, știm mult mai multe. Avem instrumente, programe de diagnosticare, avem un vaccin.

" "
" "

Cu toate acestea, pentru mine, în munca mea, este important să planific înainte. Prin urmare, presupun că pandemia se va termina la începutul anului 2022. Ceea ce nu înseamnă că virusul a dispărut, dar probabil că nu va mai fi nevoie de intervenții perturbatoare”.

Hans Henri Kluge, directorul european al OMS, vede mari progrese pe drumul înapoi la normalitate. Însă lupta împotriva coronavirusului nu a fost câștigată, mutațiile virusului ar putea întreține starea de pandemie. El refuză cardurile de vaccinare din două motive. Primul ar fi că „nu este sigur cât va dura imunitatea după vaccinare”, dupa cum a explicat, citat de site-ul online al televiziunii germane, Tagesschau.de.

Însă aceasta nu e singura lui rezervă. Un vaccin nu poate preveni neapărat infectarea altor persoane. Introducerea permiselor de vaccinare anunțată pentru vară este probabil inevitabilă, dar nu o recomandare a OMS, a spus Kluge. „Înțelegem că guvernele se confruntă cu realitatea politică. Chiar și așa, există îngrijorări serioase”, a spus oficialul, potrivit HotNews.ro.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va prezenta luna aceasta un proiect de lege pentru pașaportul digital de vaccinare. În acest pașaport trebuie menționate vaccinările Corona, bolile Covid și testele negative.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *