Skip to content
Societate

UPDATE DNA: Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, acuzat de opt fapte de luare de mită; suma pe care ar fi primit-o de la firme de IT depăşeşte 869.000 de euro

Update 8 august, 9.29

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat oficial, joi, că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva directorului general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, acuzat de opt fapte de luare de mită. Suma totală pe care ar fi primit-o de la firme din domeniul IT este de peste 869.000 de euro. De asemenea, procurorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de euro care trebuie depusă în cursul zilei de joi, potrivit News.ro.

Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au efectuat, pe parcursul zilei de 7 august 2019,  o serie de percheziţii în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Ulterior, în urma audierii în acelaşi dosar penal, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Inculpatul Mîndruţescu Sorin Mihai, director general al filialei din Romania a unei companii multinaţionale din domeniul IT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale)”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că a fost fixată o cauţiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară şi consemnată pe numele său la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective.

Termenul de depunere a cauţiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019.

————————————————————

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost adus miercuri seară la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori într-un caz privind anumite fapte de corupţie din mediul privat, informează Agerpres.

Mîndruţescu a afirmat la intrarea în sediul instituţiei că „este vorba de o neînţelegere”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat percheziţii, miercuri, la sediul societăţii Oracle România din Pipera, într-un caz privind anumite fapte de corupţie din mediul privat, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Sursele citate au menţionat că între Oracle Romania şi o altă companie s-ar fi acordat anumite contracte, iar pentru acestea s-ar fi solicitat drept mită anumite sume de bani.

Potrivit aceloraşi surse, vizat de anchetă ar fi directorul pe ţară al companiei, Sorin Mîndruţescu, la domiciliul căruia ar fi fost efectuate, de asemenea, percheziţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *