Skip to content
Politică

Directorul INFP rupe tăcerea: Bucureștiul poate fi afectat major la un cutremur!

jurnalul.ro
" "

Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Dr.ing. Constantin Ionescu, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan, a vorbit despre efectele cutremurului care a afectat centrul Italiei.

Astfel, Constantin Ionescu a explicat că în zona în care s-a produs cutremurul din Italia sunt două falii foarte active. Asemenea fenomene, la cutremurele de suprafață, sunt foarte rare, a mai spus acesta, precizând că, în țara noastră, singura zonă unde se pot produce cutremure de suprafață este Banatul, informeaza Realitatea.net

" "
" "

De cealaltă parte, în România, singura zonă seismică ce produce victime umane și pagube este Vrancea – zona adâncă, de 80-130 de kilometri adâncime, similară cu zona în care s-a produs cutremurul din ’77, potrivit lui Ionescu.

”Un cutremur din zona Vrancea poate afecta jumătate din România, sau mai mult, și țările din jurul României. Bucureștiul poate fi afectat major la un cutremur de 7,2”, a completat acesta.

Directorul INFP a mai expliat că seismul din Italia s-a produs la o adâncime de 10 km și efectul lui a fost unul de con.

”Afectează o suprafață de 10-15 kilometri. Având în vedere că în zona respectivă construcțiile sunt foarte vechi, acesta este fenomenul… Cum este și la noi zona din centrul civic, construită înainte de 1940, când nu exista un cod de construcție în România”, a mai spus Constantin Ionescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *