Skip to content
Politică

Directorul Lukoil, a scăpat de controlul judiciar pe teritoriul României

Magistrații Tribunalului Prahova au decis să admită cererea de modificare a obligațiilor impus prin măsura preventivă pentru Andrey Bogdanov, director general în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești, astfel încât acesta se poate plimba liber prin România, informează realitatea.net.

Prin prisma controlului judiciar impus, Andrey Bogdanov era obligat să nu depășească limita teritorială a județelor Prahova și Ilfov.

Instanța i-a ridicat, marți, această interdicție, însă a menținut măsura preventivă privind obligativitatea de a nu părăsi România.

Cu toate acestea, decizia magistraților din cadrul Tribunalului Prahova nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în decursul a 48 de ore.

Parchetul Curții de Apel Ploiești a finalizat cercetările în dosarul Lukoil și a dispus, la începutul lunii august, trimiterea în judecată a Petrotel Lukoil SA Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda. Acuzațiile ce se aduc în acest dosar sunt săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani. Astfel, prejudiciul adus statului român este fără precedent și se ridică la peste 1,8 miliarde de euro.

Procurorii au pus sub învinuire, în acest dosar, opt persoane, printre care se numără și directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Iurevici Bogdanov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *