Skip to content
Politică

Directorul medical al CAS Olt, în vizorul DNA după ce a luat bani de la elevi în schimbul realizării unor lucrări

" "

Ortanţa Ciobanu, directorul medical al CAS Olt, trimisă în judecată de DNA. Aceasta este acuzată că vândut lucrări elevilor de la Postliceala Sanitară.

Anchetatorii spun că adjuncta de la CAS Olt a încercat să dea o aparentă legalitate banilor încasaţi de la elevi. Directorul executiv adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Ortanţa Cioabnu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că în 2012, în calitate de profesor îndrumător, a predat către opt elevi lucrări deja finalizate, contra unor sume de bani, a anunţat astăzi DNA într-un comunicat de presă.

" "
" "

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei CIOBANU ORTANŢA, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în formă continuată (8 acte materiale),fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (6 acte materiale)“, se precizeză în comunicatul DNA dat astăzi publicităţii.

Ciobanu, profesor îndrumător, le-a dat elevilor lucrări finalizate, completând ulterior necorespunzător fişele de evaluare a proiectelor, spun procurorii.

Dosarul şpăgii la examenul de absolvire din sesiunea 2012 la Şcoala Postliceală Sanitară a fost, de altfel, unul complex, în vizorul anchetatorilor intrând 13 cadre didactice, trimise în judecată. Ciobanu, ocupând o funcţie publică de conducere, a fost investigată ulterior de DNA, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt declinându-şi competenţa. În timpul cercetărilor, intenţionând să dea o aparentă legalitate sumelor de bani încasate de la elevi, „ inculpata Ciobanu Ortanţa a falsificat 6 facturi şi chitanţele aferente, în care a atestat, în mod nereal, faptul că ar fi primit sumele de câte 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanţă în cadrul Cabinetului individual de psihologie „Ciobanu Ortanţa”. La data de 25 aprilie 2013, înscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit în dosarul respectiv“, menţionează DNA. Dosarul a trimis spre judecare Tribunalului Olt, potrivit adevarul.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *