Skip to content
Coronavirus

Directorul OMS cere amânarea administrării celei de-a treia doze de vaccin: Nu există un consens

Inquam Photos/George Calin

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a cerut o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID, potrivit Reuters.

Directorul OMS a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că este „dezamăgit” de faptul că țările au încercat să îşi vaccineze întreaga populație în detrimentul persoanelor vulnerabile din alte ţări şi a pus sub semnul întrebării eficacitatea dozelor de rapel.

Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze”, a spus Tedros.

În plus, există şi o dezbatere legată de întrebarea dacă dozele de supra-rapel sunt într-adevăr eficiente”, a adăugat Ghebreyesus.

Acesta este de părere că țările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor – în special ţările G20 – ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume.

Oficialul OMS a precizat că persoanele ale căror sisteme imunitare sunt compromise ar trebui să primească o doză de supra-rapel, însă ele reprezintă doar un mic procent din populaţiile naţionale, informează b1tv.ro.

Din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost administrate în 12 țări, a amai spus el.

Săptămâna trecut, SUA a anunțat intenţionează să pună pe scară largă la dispoziţia americanilor doze de supra-rapel începând din data de 20 septembrie, în contextul creşterii numărului de infectări provocate de varianta Delta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *