Skip to content
Puterea Știrilor Video

Directorul Poștei Române promite schimbări la ghișeu. Horia Grigorescu: Plănuim investiții în automatizare, informatizare și digitalizare

psnews.ro
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, a declarat că una dintre prioritățile mandatului său este și îmbunătățirea interacțiunii client-angajat de la ghișeele oficiilor poștale. Iar soluția, susține Grigorescu, vine dintr-un nivel satisfăcător de salarizare și investiții în logistică.

”Vrem să schimbăm per total imaginea Poștei Române, inclusiv această intercațiune dintre angajatul Poștei și client. Poșta Română este cel mai mare angajator din România și chiar din sud-estul Europei. Avem 25.000 de suflete care pentru asta trăiesc, pentru Poșta Română. Din păcate, din prisma reconpensei financiare, aici ne-am confruntat de-a lungul timpului cu o problemă: 30% dintre angajații noștri primesc un salariu minim pe economie, iar alți 15-20% se înacadrează la niște salarii undeva la 1.500-2.000 de lei.

" "

Evident, oamenii își doresc un salariu mai bun, dar dincolo de salariu, oamenii care lucrează în această companie își doresc și condiții de muncă mai bune. E normal ca un client care vine la Poștă își dorește ca omul de la ghișeu să fie zâmbitor, primitor, expeditiv, dar nimeni nu se uită la ce se întâmplă în spatele acestui ghișeu, nimeni nu se uită că am stagnat din punct de vedere al investițiilor, în informatizare, în automatizare”, a spus Horia Grigorescu.

Directorul Poștei Române susține că ceea ce vedem ca front-office într-un oficiu poștal trebuie analizat într-un context mai larg, ”să vedem ce se întâmplă și în back-office”.

”Când vorbim de punerea în valoare a resursei umane ne gândim desigur și la partea financiară, la remunerarea propriu-zisă a angajatului, însă ați fi surprinsă să vedeți de câte ori oamenii aceștia decenți din Poșta Română își doresc totodată investiții în logistică, tocmai pentru a putea să facă un serviciu de relaționare cu clientul mult mai mai facil. 

În momentul de față trebuie să se împartă în două tabere, ori în acest mod evident că scade calitatea serviciului în momentul în care se interacționează cu clientul. De aceea, una dintre priorități este investiția în zona de automatizare, informatizare și digitalizare, pentru a degreva angajații din Poșta Română și pentru a putea să se concentreze și mai mult pe această componentă business a Poștei, interacțiunea cu cetățeanul și capacitatea de vânzare totodată. Însă, în momentul în care un om de la oficiul poștal are în față un client și o coadă în spate de zece oameni este foarte greu să-și mai pună în valoare și țelul de a fi un veritabil agent de vânzări pentru poșta Română”, a conchis Horia Grigorescu.

12 comentarii la “Directorul Poștei Române promite schimbări la ghișeu. Horia Grigorescu: Plănuim investiții în automatizare, informatizare și digitalizare

  1. Corect ! Atâta timp cât există în posta angajați pensionari care nu se vad plecați . E f bun ciolanul cu carne și nu se lasă ușor din mana .

 1. Pe lângă creșterea salariilor este necesară desființarea suprastructurilor regionale și a birocrației. Trei ,patru, controlori cu salarii de mari specialiști pe lângă cfg. Scăparea de cel care a distrus in anii 2006 -2008 poșta marele și eternul sindicalist Brătianu . Succes. PS. Normari ,ramasita vremurilor ceaușiste, Tu vrei să faci ceva mai bine în viitor ďar cu normarea din ce ai făcut în trecut.

 2. In primul rand trebuie investitii in automatizare, informatizare si digitalizare precum a precizat d-nul Director general,
  2) trebuie aduse contracte viabile pentru redresarea postei,
  3) marirea sporului de loialitate pana la 25%, marirea salariilor si introducerea sporului de vechime
  4) desfacerea contractlui de munca a domnului Bratianu si automat disparitia lui din viata sindicala a postei
  5) disponibilizarea tuturor celor din strucura companiei si sucursalelor care ocupa functii de experti sau alte functii bine renumerate si care nu fac nimic si pentru care s-au inventat aceste posturi.(toti pilosii si cei care au ocupat o functie de conducere apoi au fost trasi pe dreapta, datorita politicului)
  6) reanoirea parcului auto
  7)decontarea biletelor de odihna si tratament
  8)acordarea de echipament periodic, genti de factori, etc
  Si ar mai fi multe de facut dar in mare principalele astea ar fi sau poate am omis ceva.

 3. Cu toată stima, poate se remediază o mare problema, de ce cei din cartierele mărginașe ale Capitalei trebuie sa distribuie corespondenta și în alte cartiere? Nu e normal sa se facă oficii postale în noile cartiere? De ce unii au aceasta munca în plus fata de de ceilalți?De dl Brătianu ce sa mai zic. Niciodată nu a pus problema bolilor profesionale căpătate în timp. Va mulțumesc.

 4. Salariile si investitiile pt conditii de munca decente si pt eficientizare. Nu poti avea randament cu echipament de muzeu. Salariul de 1600 roni net lunar dupa 30 de ani de activitate este inadmisibil .

 5. Nu mai bateti câmpii, voi nu le dati concediile de odihnă prevăzute de codul muncii, îi puneti să se înlocuiască intre ei fără să-i platiti adică in timp ce unul este în concediu altul face muncă voluntară, cu toate implicațiile legale ce decurg din aceasta. Nu le dați formulare îi puneti să le xeroxeze pe banii lor, când ați trecut prin sediile poștei în mediul rural, bine ca sunt și unele din orașe mari vai mama lor, să vedeți când sa zugrăvit ultima oara, cu ce se încălzesc, unde merg la toaletă, de când telefoanele personale sunt telefoane de serviciu, domnule director, nu folosite, publicate de posta română pe site ca telefoane de contact de sună orice individ și are și pretenții să i se răspundă și devine nervos când îi închid telefonul pe care îl platesc eu? Var deranja să vă aflu numărul personal și să setez telefonul să vă redirectioneze dv. apelurile că eu m-am cam saturat? Cred că vă scriu degeaba, la fel ca și cei dinaintea dv. doar v laudati la tv pentru imagine. Succes, sper să mă înșel dar nu prea cred.

  1. Asa e !Ai mare dreptate!Noi degeaba vorbim pt ca nimeni nu ne ia in seama!Facem munca de birou smbulant-adica ce face cel(cea)de la ghiseu dar sintem platiti ca necalificati;scoate din salariu spor de vechime si spor de fidelitate sa vezi ce salariu -ti ramine!Degeaba iti dau clase(categorii)ca la bani nu prea se simte!Tu n-ai voie sa te imbolnavesti-ca n-are cine sa ti faca sectorul altfel cind te intorci la servici cari de te ia dracu si o iei de la cap cu boala!N-avem boli profesionale.n-avem conditii speciale sau deosebite n-avem spkr de periculozitate ….n-avem nimic NIMIC!Postasii pot iesi (in conditiile existente)la65-70ani?!?Va garantez ca nu;in primul rind ne lasa picioarele si coloana si urmeaza alte boli legate de conditiile de munca….

 6. Trebuie facute schimbari si la Posta din Sibiu mai ales conducerea( Trambitas ) nu a facut nimic in oficiile postale din oras arata toate deplorabil si Of. 7 la inchis din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *