Skip to content
Puterea Știrilor Video

Directorul Poștei Române vrea să umble la salarii. Horia Grigorescu: Sunt adeptul recompensării oamenilor care au rezultate

psnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, a recunoscut că salariile de 1.500 de lei pe care le primesc mulți dintre cei 25.000 de angajați ai companiei sunt foarte mici, motiv pentru care va implementa o nouă politică de salarizare bazată pe performanță.

”Sunt adeptul recompensării oamenilor care sunt dedicați, oamenilor care au performanță, oamenilor care au rezultate. De aceea, în momentul de față lucrăm la o politică prin care să putem să stimulăm această competitivitate a angajatului. 

În momentul în care putem să analizăm performanțele angajatului din oficiul poștal, vom putea să vorbim și de o performanță comparativă între diverși angajați ai Poștei Române. Mai departe, pentru că nu trebuie să ne limităm la ce se întâmplă în oficiul poștal, gândiți-vă la oamenii care vin în fiecare zi cu scrisorile acasă sau care distribuie pensiile. Când vom reuși să introducem acești indicatori de performanță, vom putea oferi o recompensare propriu-zisă inclusiv către zona de resursă umană care reprezintă partea operativă a Poștei Române”, a declarat Horia Grigorescu la ”Puterea Știrilor”.

Directorul Poștei Române a precizat că, odată cu informatizarea și automatizarea companiei, se vor economisi sume importante de bani care ar putea fi folosite la mărirea fondului de salarii.

”Odată ce vom finaliza componenta de informatizare, digitalizare și automatizare, vom reuși să ne degrevăm de anumite costuri care în momentul de față ”mănâncă” din ceea ce înseamnă fondul de salarii. 

De asemenea, când vom avea o flotă mult mai eficientă, când vom putea vorbi de reducerea consumului de carburant, a intervențiilor de reparații la mașinile pe care le avem, când vorbim de centrele de tranzit unde se desfășoară o mare parte a activității Poștei Române, atunci vom putea privi într-un mod mai relaxat inclusiv politica de salarizare”, a completat Horia Grigorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *