Directorul prins cu șpaga în frigider a scăpat de arest. Judecător: „Poate pleca de acasă în cazuri urgente”

Sursa foto: Facebook

Directorul societății de drumuri și poduri din Bârlad trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită a fost plasat în arest la domiciliu. Este acuzat că ar fi primit 100.000 de lei de la un om de afaceri, o parte din bani fiind găsiți în frigiderul său din birou.

Curtea de Apel Iași a menținut în 24 aprilie o decizie a Tribunalului Vaslui, care a hotărât să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Daniel Buzamăț, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Bârlad, trimis în judecată de către DNA Iași pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Judecătorii vasluieni au luat o decizie oarecum ciudată vizavi de condițiile în care Buzamăț va executa arestul la domiciliu.

„În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea sa şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza”, a stabilit Tribunalul Vaslui.

Magistrații nu au explicat ce înseamnă în accepțiunea lor „cazurile urgente” și „motivele întemeiate”, lăsând la aprecierea lui Daniel Buzamăț acest gen de situații.

În boxa acuzaților a ajuns și un administrator al unei firme private pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu. De asemenea, firma administrată de acesta va răspunde pentru instigare la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în 2022, Daniel Buzamăț, în mod indirect și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în cauză, suma totală de 100.000 lei, în două tranșe a câte 50.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL