Skip to content
București Știri locale

Directorul STB: Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, de la 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%

Inquam Photos/Octav Ganea

Directorul STB, Adrian Criţ, a declarat luni seara că îi aşteaptă pe reprezentanţii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discuţii, în aceatsă seară, la Primăria Generală, cu CA-ul companiei, până acum, Vasile Petrariu refuznd orice fel de dialog cu conducerea STB.

Potrivit lui Criţ, tendinţa de revenire a şoferilor pe trasee este una crescătoare, ajungând astăzi la 35%, însă a precizat că nu ştie dacă marţi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport în comun din Capitală. Directorul STB a ţinut să precizeze cănu va demisiona şi nu va ceda şantajului acestui sindicat.

Adrian Criţ a afirmat că, de la preluarea mandatului de director al Societăţii de Transport Bucureşti, a avut 20 de întâlniri cu sindicatul reprezentativ. ”Eram conştient că vor apărea probleme, dar nu ne gândeam că se va radicaliza astfel, prin blocarea activităţii”, a spus el la Profit TV, precizând că sindicatul nu s-a prezentat la discuţii, până acum şi este invitat la Primăria Capitalei, în această seară, pentru a discuta cu CA-ul STB. ”Dânsul refuză dialogul cu partea executivă”, a spus Criţ despre Vasile Petrariu, şeful sindicatului transportatorilor din STB, care până astăzi a fost consilier CGMB şi membru PSD.

Directorul STB a spus că, după conferinţa de astăzi în care a anunţat că scoate posturile de şofer la cocurs, ”angajaţii au realizat riscul de blocaj al Bucureştiului şi al instituţiei”. ”Din punct de vedere financiar, s-ar putea ca la sfârşitul lunii să ne aflăm în imposibilitatea plăţii salariilor şi a furnizorilor. Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, era de 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%”, a spus Criţ. Întrebat dacă e posibil să se reia activitatea, de mâine, directorul STB a spus că ”probabil e greu să fie reluat cu totul, pentru că manipularea continuă din partea sindicaliştilor”.

”Eu sper că angajaţii să conştietizeze că trebuie să avem un serviciu de calitate pentru bucureşteni. Manipularea dată de liderii sindicali a dus la această sincopă în transportul public local, pe viitor trebuie să facem totul pentru a rezolva această problemă. Suntem deschişi comunicării, să conştientizeze că au obligaţii faţă de cetăţeni. Cred în continuare cu tărie că angajaţii şi sindicatele trebuie să respecte legea”, a declarat el.

Întrebat dacă ia în calcul demisia, aşa cum cer angajaţii STB, Adrian Criţ a răspuns: ”Nu răspund şantajului, în condiţiile în care, din punct de vedere managerial în ultimele 10 luni, practic, am redus cu circa 25% cheltuielile societăţii”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *