Directorul STS, despre e-Factura: S-a lucrat astfel încât să se reducă costurile de implementare cât mai mult

Sursa foto: Facebook

Implementarea tehnologiei open source la nivelul bazelor de date pentru realizarea modulul e-Factura a redus costurile cu 16 milioane de euro, a declarat, sâmbătă, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel Sorin Bălan.

„S-a lucrat astfel încât să se reducă costurile de implementare cât mai mult. În acest sens, la nivelul bazelor de date a fost implementată tehnologie open source, care a redus foarte mult costurile. Ca şi ordin de mărime vă spun că dacă ar fi fost folosite alte tipuri de baze de date proprietare, costurile afişate de către furnizori la nivelul licenţelor şi suportului asigurat pe o perioadă de 5 ani ar fi depăşit 16 milioane de euro. Prin implementarea acestor soluţii, tehnologia open source, au fost reduse la nivelul Ministerului Finanţelor aceste cheltuieli”, a spus Ionel Sorin Bălan, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că au fost furnizate testele de performanţă, iar testele de securitate la nivelul modelelor au fost implementate şi puse în producţie. De asemenea, instituţia monitorizează permanent la nivelul serviciilor şi la nivelul bazelor de date, având permanent mecanisme de alertare astfel încât să poată interveni şi să facă optimizări.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: