Skip to content
Coronavirus

Discurs halucinant al secretarului de stat la Ministerul Justiției. Cum luptă Diana Morar cu Covid

Facebook

Secretarul de Stat Diana Morar vorbește într-un mesaj pe Facebook despre măsurile pe care le-a luat în lupta cu coronavirusul. Morar se laudă că și-a donat salariul „pentru a se putea achiziționa kiturile necesare”. Genul de poveste spre care politicianul tinde pentru a strânge capital electoral.

Tot în postare, Diana Morar reamintește că „în privința propagării în spațiul public a unor informații de tip fake news, comunicarea de informații false se subscrie infracțiunii prevăzute de Art.404 Cod penal, pedepsită în regim agravant pe perioada stării de urgență”.

„Dragi bistriteni, încă de la debutul crizei Covid, am pus în slujba funcției pe care o ocup, întreaga mea cunoaștere profesională și pricepere ca om pentru a face fața acestei provocări nemaintâlnite.

Mărturisesc că în ultimele două luni mi-am văzut familia rar, maxim în câteva weekenduri. Este primul Paște, în acest an, când nu am avut ambii copii lângă mine. Zilele de muncă încep adesea înainte de ora 7 și se termină de multe ori târziu în noapte. Cam ăsta este programul după care funcționăm zilnic, noi cei din Guvern în această perioadă, preocuparea și grija permanentă fiind lupta în combaterea Covid.

Acesta este de altfel și contextul în care, m-am implicat pentru a ajuta ca bistrițenii să fie testați în județul lor și am pus umărul la demersul de acreditare al singurului aparat RT PCR deținut în acel moment de DSV BN. În acest scop, pentru a intra în legalitate, mi-am donat și salariul pentru a se putea achiziționa kiturile necesare atestării metodei pe acest aparat, aparatul fiind ulterior acreditat.

În privința aparatului achizițonat ulterior de Spitalul Județean, inclusiv astăzi am făcut tot ce a depins de mine pentru ca azi după masa, acreditarea lui să fie publicată în Monitorul Oficial nr.325/21.04.2020.

Toate aceste demersuri au fost făcute în interesul locuitorilor județului, indiferent de culoarea politică. În aceste momente, cele mai nocive efecte asupra oamenilor le au mesajele false care vizând anumite scopuri, chiar și materiale, destabilizează unitatea de care avem atât de multă nevoie cu toții. 

În privința propagării în spațiul public a unor informații de tip fake news, reamintesc faptul că în contextul Covid, comunicarea de informații false se subscrie infracțiunii prevăzute de Art.404 Cod penal, pedepsită în regim agravant pe perioada stării de urgență.

Îndemn pe cei care, în considerarea exclusivă a intereselor personale, acționează în nesocotirea dispozițiilor legale, să urmeze linia dreapta, în conformitate cu deontologia profesională care îi obligă!„, a scris Diana Morar pe pagina sa de Facebook.

Morar are 16 locuințe și 16 terenuri

Potrivit unei declarații de avere din iunie 2018, Olivia Morar are 4 apartamente în Oradea, Baia Mare, Bistrița și Hunedoare, trei dintre ele având suprafețe de peste 100 de metri pătrați. Ea are 12 case, majoritatea cu suprafețe de peste 100 de metri pătrați, situate în Bistrița, Oradea, Constanța, Satu Mare, Timișoara și București. Din cele 16 locuințe, 8 sunt obținute prin succesiune și deține cote parte. De asemenea, are și două spații comerciale, cumpărate în 2016, având tot cotă-parte.

Ea are și 16 terenuri, 15 fiind intravilan, 9 dintre ele fiind obținute prin succesiune. Ea a menționat în declarația de avere și un autoturism BMW fabricat în 2013, informează Hotnews.ro

În anul fiscal anterior depunerii declarației de avere, Morar a obținut 4.719 lei din indemnizația de consilier local, 176.925 de lei din avocatură și peste 45.000 de lei din chirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *