Skip to content
Politică

Discursul AUR, preluat și de un lider PNL: „Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare”

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu în competiția internă din partid, critică modelul noilor cărți de identitate electronice. Popescu este nemulțumit că pe acestea este trecut „gen” în loc de „sex”. Aceeași supărare au avut-o și cei din AUR, care consideră că acestă modificare are scopul de a „reeduca populația”.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Popescu este unul dintre reprezentanții aripii conservatoare din PNL. Acesta s-a opus introducerii educației sexuale în școli și a criticat adoptarea raportului Matic în Parlamentul European, răspândint un fake-news prin care se afirma că europarlamentarii au votat pentru ca bărbații să rămână gravizi sau să poată alăpta. „În urma votului celor de la Renew Europe din Parlamentul European, noi tații, putem împărți cu voi mamele, de astăzi, povara alăptării. Unii s-au smintit de tot”, scria Pavel Popescu, pe 25 iunie.

Cât despre noile cărți de identitate electronice, o poziție asemănătoare cu cea a lui Pavel Popescu au avut-o cei din AUR. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

1 comentariu la “Discursul AUR, preluat și de un lider PNL: „Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare”

  1. După părerea mea,

    Genul se dă la maştere şi este, masculin sau feminin. iar sexul ţine de organele sexuale şi este femeiesc şau bărbătesc, care mai nou se poate schimba.

    Daca se fac schimbari in buletin atunci trebuiesc trecute ambele variante. Prima, la majoritatea,este trecută deja în codificarea CNP.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *