Skip to content
Politică

Discursul lui Iohannis, la judecata europarlamentarului Laurențiu Rebega: Multe din cele spuse sunt generalități! EXCLUSIV

www.laurentiurebega.ro

Președintele României Klaus Iohannis a avut o intervenție în cursul zilei de marți în plenul Parlamentului European în cadrul căreia a transmis un mesaj de unitate europarlamentarilor prezenți.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Președintele Klaus Iohannis, aflat marți la Strasbourg, a ținut un discurs în plenul Parlamentului European, unde a transmis un mesaj de unitate europarlamentarilor prezenți.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu europarlamentarul ECR, Laurențiu Rebega, pentru o opinie referitoare la discursul lui Klaus Iohannis la Strasbourg.

Astfel, în viziunea eurodeputatului, Klaus Iohannis a avut o prestație și cu plusuri și cu minusuri. La capitolul plusuri, europarlamentarul ECR a scos în evidență faptul că președintele a subliniat implicarea europeană a României, necesitatea integrării țării noastre în Schenghen, cât și faptul că Iohannis a tranșat ferm ideea de Europa cu mai multe viteze cu care nu este de acord. Minusul prestației lui Klaus Iohannis, în opinia lui Laurențiu Rebega, este că în discurs a făcut și referire în mod partizan la aspecte ce țin de politica internă a României.

Mai mult, Laurențiu Rebega a menționat rolul pe care trebuie să îl aibă Klaus Iohannis, cea a unei personalități care să unească națiunea, nereușind astăzi acest lucru: „aceste lucruri s-au văzut și în felul în care au receptat europarlamentarii discursul. Cei din partidele aflate la guvernare au fost critici, cei din partidele de opoziție au fost laudativi. Discursul președintelui ar fi trebuit să unească…”.

Apreciez faptul că președintele a subliniat implicarea europeană a României. Într-adevăr, pentru România, Uniunea este reperul fundamental al Europei viitoare. Mi-ar fi plăcut, însă, ca președintele să sublinieze preocuparea noastră pentru reforma Uniunii Europene. Dacă susținem Uniunea, nu o putem susține fără a apăra interesele naționale.

Mă bucur că președintele a insistat pe integrarea europeană, pe intrarea țării noastre în Schengen. Este esențial că președintele a afirmat că, pentru România, o Europă cu mai multe viteze este inacceptabilă.

Mi-ar fi plăcut ca președintele să fie mai concret în prezentarea poziției țării noastre. Multe din cele spuse sunt generalități care nu ne ajută cu nimic.

În fine, nu mi-au plăcut sugestiile partizane despre situația din țară. Aici, președintele greșește în același fel în care a greșit, luna trecută, doamna prim-ministru.

Pe de o parte, pe europeni nu-i interesează problemele noastre politice, care nu pot fi rezolvate decât de români.

Pe de altă parte, președintele trebuie, în acest moment, să devină personalitatea care să unească națiunea, care să aducă acea pace socială despre care vorbea recent chiar domnia sa.

Aceste lucruri s-au văzut și în felul în care au receptat europarlamentarii discursul. Cei din partidele aflate la guvernare au fost critici, cei din partidele de opoziție au fost laudativi. Discursul președintelui ar fi trebuit să unească…

N-a fost să fie!”, a declarat membrul grupului ECR din Parlamentul European, Laurențiu Rebega.

1 comentariu la “Discursul lui Iohannis, la judecata europarlamentarului Laurențiu Rebega: Multe din cele spuse sunt generalități! EXCLUSIV

  1. Cu alte cuvinte problemele interne trebuie rezolvate in tara, adica sa le rezolve partidele aflate la putere. Sa faca ce vor muschii lor, pentru ca pot. Iar noi sa stam si sa acceptam sau sa protestam. Dar nici de protestat nu prea putem pentru ca mai nou avem nevoie de aprobarea primariei desi Constitutia tarii spune altceva . Ce ne ramane atunci, ce alt mijloc ne ramane de a contesta unele masuri aberante sau criminale pentru democratia tarii ? Poate n-ati inteles (si ma mir ? ) dar facem parte din UE si avem obligatia de a respecta directivele date de aceasta. Deci nu putem fi secretosi cand se incalca aceste directive precum si indicatiile date de Comisia de la Venetia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *