Discursul Mariei Sharapova: lecție dură pentru Simona Halep după scandalul de dopaj / „Trebuie să te înconjori de oameni puternici”

Maria Sharapova i-a oferit Simonei Halep o lecție, după ce campioana româncă a renunțat la colaborările cu managerul Virginia Ruzici și preparatorul fizic Theo Cercel, două persoane care i-au fost alături aproape toată cariera.  Ulterior, Halep a fost depistată pozitiv la un control anti-doping.

„Masha” a ținut un discurs puternic despre principiile după care ar trebui să se ghideze jucătoarele de tenis, mai ales atunci când își aleg colaboratorii.

„Ascultă oamenii de care ești apropiată, mai ales când ești tânără! Trebuie să te înconjori de oameni puternici care au grijă de tine și nu încearcă să facă bani de pe urma ta”, a declarat Sharapova, potrivit Tennisuptodate.com.

„Ai nevoie de toată puterea din lume și de oameni foarte inteligenți și cunoscători care să te îndrume și să te ajute să înțelegi deciziile pe care le iei, pentru că tu nu ai de unde să știi. Este greu să ai o percepție corectă și să înțelegi ce vor oamenii cu adevărat de la tine și cât de corecți sunt”, a adăugat campioana tenisului care s-a retras din activitate în anul 2020.

Simona Halep a făcut exact contrariul, recunoscând că s-a îndepărtat de toată lumea pentru Patrick Mouratoglou, cel despre care a spus că i-a redat bucuria de a juca tenis, într-un moment de cumpănă. La recomandarea lui Mouratoglou, Simona Halep și-a luat în 2022 un nou manager (Nina Wennerstrom), un sparring partner (Arnaud Restifo), o fizioterapeută (Candice Gohier) și un manager de comunicare (Maxime Restifo). Strategia s-a dovedit a fi un fiasco, întrucât Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022.

Simona Halep a atacat-o pe Maria Sharapova atunci când rusoaica a fost prinsă dopată

Atunci când Maria Sharapova a fost prinsă dopată, Halep și-a atacat rivala și a susținut că rusoaica nu este îndreptățită să primească wild-carduri, având în vedere că s-a dopat: „Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi”, a declarat Simona Halep despre Maria Sharapova, invitată să participe la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma.

Suspendarea rusoaicei a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la doi ani la 15 luni, iar Sharapova a putut juca din nou la turneele importante datorită faptulului că organizatorii i-au oferit numeroase wild-carduri.

Declarația româncei s-ar putea întoarce împotriva ei, ținând cont că acum a ajuns ea în mijlocul unui scandal de dopaj.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: