Skip to content
" "
Internațional

Discuţie între Macron şi Trump pe tema situaţiei din Siria, Iran şi NATO

CNN.com

Emmanuel Macron a discutat la telefon cu omologul său american Donald Trump despre Siria, Iran şi NATO şi urmează să se întâlnească înaintea summitului NATO prevăzut la 4 decembrie la Londra, relatează news.ro.

Excelentă discuţie în această (luni) seara la telefon cu preşedintele @realDonaldTrump: Siria, Iran, NATO. Multe convergenţe au fost evocate şi ne vom vedea înaintea summitului NATO la Londra”, a anunţat luni pe Twitter şeful statului francez.

" "
" "

Emmanuel Macron a declarat la 7 noiembrie, într-un interviu acordat The Economist, că el consideră că NATO se află stare de ”moarte cerebrală”.

Aceste declaraţii au fost minimalizate de către secretarul de Stat american Mike Pompeo care a apreciat că NATO rămâne ”istoric unul dintre parteneriatele strategice cele mai importante”.

Donald Trump îl primeşte joi pe secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, cu care urmează să discute despre ”progresele” realizate de către statele membre NATO în ”creşterea bugetului lor al Apărării şi asigurarea împărţirii unei poveri mai echitabile”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *