Skip to content
Politică

Discuții aprinse în CEx-ul PSD: tema care a împărțit partidul în două

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Social-democrații s-au întâlnit miercuri în ședința Comitetului Executiv, acolo unde au dezbătut, printre altele, și o posibilă alianță cu PRO România, partidul lui Victor Ponta, la alegerile din acest an. Potrivit unor surse social-democrate prezente la ședință, discuțiile referitoare la o astfel de alianță au aprins tabăra anti-Victor Ponta, care nici nu vrea să audă de liste comune cu Pro România la alegerile parlamentare. Atât Viorica Dăncilă, cât și Olguța Vasilescu au luat cuvântul miercuri seara în ședința Comitetului Executiv al PSD, poziționându-se ferm împotriva unei alianțe PSD-PRO România.

Unul dintre motive este acela că PSD și PRO România ar obține mai multe voturi separat decât împreună. Tabăra anti-Ponta din PSD afirmă că cei de la PRO România care ar primi locuri eligibile nu ar mai lupta cot la cot cu social-democrații, așa cum s-ar implica dacă partidul ar fi în pericol să nu intre în Parlament.

" "
" "

Viorica Dăncilă a susținut miercuri în CEx că odată intrați în Parlament pe voturile PSD, cei din Pro Romania își pot face grupuri parlamentare separate și se pot distanta de social-democrați. Ex-premierul le-a amintit celor prezenți la ședință că Victor Ponta i-a trădat în repetate rânduri și chiar a votat căderea Guvernului PSD.

Un alt motiv invocat miercuri de cei care nu-și doresc lista comună cu Pro România este că PSD are deja probleme cu proprii membri: o treime nu vor mai prinde un nou mandat. Astfel că va fi foarte complicat sa le facă loc și candidaților PRO România pe listă.

La finalul acestor discuții aprinse, social-democrații au convenit ca liderilor județeni să le fie permis să formeze alianțe politice pentru a crește șansele de reușită la alegerile locale, însă Marcel Ciolacu a declarat că nu-şi va pune semnătura pe liste de alegeri pe care se află membri cu probleme penale, alte decizii au fost tranșate.

Viorica Dăncilă nu vrea alianță cu Victor Ponta

Amintim că fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, înaintea ședinței CEx, că nu este de acord cu o alianță la nivel național cu partidul lui Victor Ponta, pentru că a pus umărul la dărâmarea guvernului pe care l-a condus. „Nu îmi schimb foarte ușor opiniile”, a spus Viorica Dăncilă.

„Este clar că sunt județe în care această alianță deja există. Eu cred că trebuie lăsat la latitudinea fiecărui județ. Eu nu pot fi de acord cu o alianță la nivel național cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD”, a declarat fostul premier.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *