Skip to content
Politică

Discuții aprinse în ședința PNL. De la ce a pornit totul

Inquam Photos / George Calin

Discuții aprinse au avut loc în ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal (PNL), luni dimineață. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că Virgil Guran, unul dintre apropiații lui Ludovic Orban, a luat din nou cuvântul pentru a le reaminti celor prezenți de nemulțumirile primarilor pe Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Guran l-a criticat pe premierul Florin Cîţu pentru faptul că nu se implică destul în negocierile privind PNRRR, iar primarii sunt în continuare nemulţumiţi. De precizat, însă, că Florin Cîțu nu a fost prezent la ședința liberalilor.

În replică, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, unul dintre apropiații lui Florin Cîțu, l-a întrebat direct pe Guran de ce tot repetă subiectul nemulţumirii primarilor și l-a trimis să discute direct cu ministrul Dezvoltării.

Congres în septembrie

Așa cum PS News a scris AICI, că în ședința de luni s-a stabilit ca Congresul PNL să fie organizat în jurul datei de 15 septembrie. În acest context, Ludovic Orban a precizat că săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a BEX, va convoca Consiliul Național, adică organismul de conducere care stabilește data congresului PNL, potrivit statutului.

Ludovic Orban a anunțat public că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL, acesta susținând că 36 de filiale au votat deja pentru susținerea sa.

„Un număr de 36 organizaţii au votat în birourile judeţene susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală, firească să ai alegeri în partid, pentru că democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului şi în mod clar vom face congres anul acesta”, a declarat Ludovic Orban.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu a spus într-un interviu în martie că va candida pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, adică fie de prim-vicepreședinte, fie de președinte al partidului.

„Este adevărat, la Congres voi candida la o funcție. Sunt vicepreședinte astăzi, cred că experiența mea din ultimii ani în politică va ajuta partidul cumva, de undeva, de acolo de la vârf, dar o decizie sa va lua la timpul potrivit pentru funcția respectivă”, a declarat și Florin Cîțu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *