Discuții cu protestatarii la Ministerul Agriculturii. Barbu le cere scuze fermierilor pentru că i-a făcut instigatori

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, și-a cerut scuze, joi, în fața reprezentanților agricultorilor care protestează, și a spus: „Vreau să vă asigur că înainte de a fi ministru, sunt om și poate că din context a reieșit că v-am făcut instigatori”. Barbu a discutat cu aceștia la Minister despre revendicărilor lor și ce măsuri va lua Guvernul în perioada următoare. Pe de cealaltă parte, reprezentantul fermierilor Dănuț Andruș a afirmat că trebuie să existe un calendar concret cu măsuri pentru ca protestul să se încheie. „Oamenii nu sunt dispuși să plece acasă pentru că măsurile nu sunt adoptate”, a mai precizat fostul politician.

„Vreau să vă asigur că înainte de a fi ministru, sunt om și poate că din context a reieșit că v-am făcut instigatori. Vreau să îmi cer scuze”, a afirmat Florin Barbu. 

Ministrul a spus că Guvernul are joi pe ordinea de zi OUG pentru echivalarea permisului de conducere categoria „B” cu categoria „TR” și amânarea ratelor în agricultură, iar săptămâna viitoare Executivul urmează să discute despre creditele agricole și cum va susține acesta ROBOR. 

„Toate aceste lucruri au fost vorbite cu asociațiile și vreau să vă spun că vom discuta și strategia pe agricultură pe următorii ani. Acum vorbim de firmele în dificultate, necesitatea revendicărilor sunt de moment. O să vorbesc și de strategie, dar cu toți”, a mai spus ministrul agriculturii.

Pe de cealaltă parte, fostul politician PSD Dănuț Andruș, care a reprezentat fermierii la proteste și în discuțiile cu guvernul și în fața presei, spune că a venit „în calitate de fermier”. 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: