Skip to content
Politică

Discuții despre viitorul economiei românești. CCIR, vizită oficială la Camera Economică Federală a Austriei din Viena

Comunicat CCIR

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCIR) a efectuat marți o vizită de de lucru la Camera Economică Federală a Austriei din Viena (WKO). El a fost întâmpinat Harald Mahrer, președintele WKO, și Dl. Karlheinz Kopf, secretar general al WKO.

Întrevederea a avut ca scop discutarea unor aspecte care vizează consolidarea și menținerea relațiilor economice dintre cele două state, stimularea dialogului dintre companiile românești și cele austriece, dar și de a pune bazele unor posibile proiecte economice, declară reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie într-un comunicat de presă.

De asemenea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a subliniat, în timpul întrevederii, importanța proiectelor economice comune dintre România și Austria, La nivelul camerelor de comerț, cooperarea se poate concretiza prin  organizarea de misiuni economice, dar și de forumuri și seminarii, care să ofere cadrul potrivit pentru întâlniri.

„Eforturile noastre comune ar putea încuraja companiile românești să se implice în afaceri de tip joint-venture cu cele austriece și să acceseze sau să dezvolte afaceri în țări precum cele din zona Balcanilor de Vest sau cele membre ale Parteneriatului Estic. Implicarea camerelor de comerț din cele două țări în proiecte economice de anvergură va aduce valoare adăugată și va ajuta părțile interesate să își realizeze obiectivele într-un mod mai eficient”, a declarat dl. Mihai Daraban.

A fost discutată și preluarea Președinției Consiliului European de către România, unde dl. Daraban a menționat importanța Camerei de Comerț și Industrie române în promovarea unor coridoare paneuropene de infrastructură care vor avea un impact major asupra dezvoltării economice regionale.

„Un coridor de transport de interes comun, atât pentru România, cât și pentru Austria, este coridorul IV (Rhin-Danube) care începe în Dresda, trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, România și se termină în Turcia. În acest sens, dorim să subliniem necesitatea revitalizării strategiei UE pentru zona Dunării în funcție de nevoile economice actuale. De asemenea, implementarea cu succes a conductei BRUA, unul dintre proiectele de interes comun pentru Comisia Europeană, va contribui la atingerea uneia dintre prioritățile Uniunii Europene referitoare la securitatea energetică, prin diversificarea căilor de export de energie și reducerea dependenței de gazul rusesc”, a adăugat dl. Mihai Daraban.

La această întrevedere au luat parte și Lazăr Comănescu, Consilier al Președintelui CCIR pe probleme externe, și Christian Mandl, Șeful Departamentului de Coordonare Europeana (WKO).

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *