Skip to content
Politică

Discuții interne: măcel în USRPLUS pentru locurile la parlamentare! Viceprimar rasist și homofob, protejat de echipa lui Barna

Inquam Photos / Manases Sándor

Înainte de alegerile parlamentare, în USRPLUS are loc un adevărat măcel pentru locurile pe liste, iar oamenii lui Barna-Cioloș au început să elimine pe oricine nu este din tabăra lor. Nu se mai ține cont de criterii, ci doar de gașca din care face parte fiecare.

Într-un mesaj intern al deputatei Cristina Prună, prezentat în exclusivitate de PS News, sunt descrise toate luptele interne din partid, dar și tendința misogină a pluseriștilor.

Situația de la Bistrița este un continuu război, după ce USRPLUS a stabilit lista de senatori doar cu bărbați, fără nicio femeie, ceea ce a determinat Biroul Electoral Județean Bistriția să respingă lista propusă de USRPLUS, după cum menționează deputata Prună, cea care face parte din echipa lui Dan Barna și Claudiu Năsui.

USRPLUS nu le-a oferit femeilor mai multe șanse, ci a luat decizia să meargă cu o listă cu un candidat unic, însă Ovidiu Voicu, candidatul de pe locul 3 pe listă, n-a fost de acord să se retragă pentru a-l lăsa pe doar pe cel de pe primul loc. Ulterior, Biroul Național a decis să-l excludă pe Ovidiu Voicu, pentru că așa funcționează democrația pluseristă.

Este o altă dovadă că USRPLUS nu este capabil să respecte democrația nici măcar în propriul său partid, iar ordinele sunt impuse de la București, fiind mereu pregătită o listă doar cu oamenii fideli lui Dan Barna și Dacian Cioloș.

Situație explozivă și la Dolj, după ce Cezar Drăgoescu a fost susținut de USR și PLUS pentru funcția de viceprimar. Pentru cine a uitat – Cezar Drăgoescu a intrat în atenția opiniei publice când a fost pus de USR pe prima poziție la Camera Deputaților, pe lista pentru Dolj, cu toate că a avut un limbaj rasist și plin de insulte la adresa lui Dacian Cioloș.

Totuși, USR și PLUS au trecut peste insultele aruncate de Drăgoescu și l-au susținut pentru funcția de viceprimar al Craiovei. Biroul Național (BN) este dominat de o majoritate formată din oamenii lui Dan Barna, cei care își permit să țipe sau să-i înjure pe ceilalți, așa cum PS News a prezentat în alte materiale.

În mesajul intern, Cristina Prună îl apără și îi spală imaginea lui Cezar Drăgoescu, criticându-l însă pe deputatul Adrian-Claudiu Prisnel, cel care a refuzat să-l susțină pe colegul său rasist și homofob.

BN constată că deputatul Adrian Prisnel întreține conflictul public de la USR Dolj, încercând să se răzbune pe cel care l-a învins (n.r. pe Cezar Drăgoescu) în cursa internă pentru locurile parlamentare. Această acțiune pune în pericol reușita alianței anti-PSD din consiliul local”, spune Cristina Prună, în mesajul intern către colegii de partid, pe care vi-l prezentăm în exclusivitate mai jos.

Cu alte cuvinte, Cezar Drăgoescu n-a greșit cu nimic, merită toate funcțiile, iar Prisnel doar se oftică, ar vrea să spună Cristina Prună în mesajul său. Până când se hotărăsc între ei, rămâne un singur adevăr incontestabil – Cezar Drăgoescu este un politician (local) rasist, homofob și xenofob, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a nu-i permite să ocupe funcții în nicio instituție a statului român.

Se observă că Biroul Național al USR acceptă avizele negative, pentru candidații la alegerile parlamentare, doar pe preferințe. Deși mai mulți candidați la alegerile parlamentare au primit aviz negativ politic și de integritate de la CNArb, ulterior BN-ul partidului a considerat să respingă aceste avize.

Cristina Prună recunoaște, în mesajul său, că BN nu ține cont de avizele negative. Este situația de la Giurgiu unde Ciprian Alexandru a primit aviz negativ de integritate și politic, însă candidatura sa a fost „revalidată” după contestații.

La fel și la Botoșani, unde Cîmpanu Cristian Florin a primit aviz negativ pe aspecte politice, dar BN a decis să respingă avizul și să-i valideze candidatura.

La Maramureș se repetă situația în care BN respinge avizele negative pe aspecte politice pentru Vlad Duruș și Claudiu Pop și le acceptă candidatura la alegerile parlamentare. De asemenea, un alt candidat – Dan Ivan – a primit aviz negativ atât de integritate, cât și pe aspecte politice, însă după contestații, candidatura sa a fost revalidată.

Biroul Național al partidului ține cont și aplică avizele negative doar atunci când e vorba de oameni care nu fac parte din gașca lui Dan Barna și Dacian Cioloș. Când e vorba de oamenii lor și scandalul nu ajunge în presă, avizele negative sunt ignorate rapid. Inclusiv Drăgoescu ar fi fost lăsat pe lista pentru Camera Deputaților dacă nu ajungea un scandal național.

Același Birou Național l-a desemnat pe Ciprian Necula responsabil cu cheltuielile pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare. Ciprian Necula a fost acuzat în trecut că ar fi falsificat semnături pentru proiectul „Fără penali în funcții publice”. Ciprian Necula a colaborat cu o firmă de promoteri și USR s-a trezit cu o grămadă de semnături false pentru proiectul lor, acuza Olimpia Ardelean la vremea respectivă.

Și probabil din prea mare dragoste pentru PSD, cei de la USR au decis să-și mute sediul de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 9, din București, pe Bulevardul Kiseleff, nr. 55. Se observă tendința celor de la USR de a le călca pe urme pesediștilor, atât prin modul în care își aleg candidații, dar și prin deciziile de organizare internă.

Redăm mai jos, în exclusivitate, mesajul transmis de Cristina Prună către colegii săi din partid:

Dragi colegi,

Pe data de 24.10.2020 a avut loc o nouă ședință a Biroului Național USR.

Ordinea de zi

Situație Bistrița

Situație Dolj (viceprimar + refuz înlocuire supleant BJ Dolj)

1. Situație Bistrița

Pe lista de senatori de la Bistrița se aflau inițial doar bărbați, ceea ce a dus la respingerea listei USR PLUS de la Senat de către BEJ Bistrița.

S-a găsit soluția unei liste cu candidat unic, și astfel să putem candida. Pentru asta, toți candidații, în afară de cel de pe primul loc, au fost rugați să se retragă.

Unul dintre candidați, cel de pe locul 3 nu a acceptat să se retragă, chiar dacă asta înseamnă invalidarea întregii liste de senat la Bistrita, pe care se află inclusiv el. A fost rugat în nenumărate rânduri de către conducerea locală și cea centrală să se retragă, însă a refuzat.

Dacă nu avem listă într-o circumscripție, pierdem toate voturile pe care le-am putea avea din acea circumscriptie și astfel riscăm să pierdem un loc de senator la nivel național.

Dacă lista de candidați la Senat și Camera Deputaților este considerată listă unică, e posibil ca lista USR PLUS de la Senat să fie acceptată. BN a decis să excludă colegul care refuză să se retragă de pe listă, iar decizia BEJ să fie contestată în instanță.

BN a decis excluderea colegului (Ovidiu Voicu) care refuză să se retragă de pe listă, în ciuda apelurilor repetate din partea conducerii.

2. Situație Dolj

-> Cezar Drăgoescu a fost propus și are susținerea USR Craiova, iar PLUS Dolj este de asemenea de acord cu candidatura acestuia la funcția de viceprimar.

Președintele USR Dolj invocă decizia invalidării lui Cezar Drăgoescu de pe lista USR PLUS la deputați pentru a-l elimina de pe poziția de viceprimar la primăria Craiova.

În privința afirmațiilor făcute în trecut, care au fost scoase din conversații private, Cezar Drăgoescu a lămurit situația și și-a cerut iertare public pentru acele printscreen-uri scoase în mod intenționat de către anumiți colegi din intern.

BN constată că deputatul Adrian Prisnel întreține conflictul public de la USR Dolj, încercând să se răzbune pe cel care l-a învins în cursa internă pentru locurile parlamentare. Această acțiune pune în pericol reușita alianței anti-PSD din consiliul local.

Un membru BN a susținut că domnul Cezar Drăgoescu nu este potrivit să reprezinte USR deoarece “vinde motosape”. Argument care a fost repetat.

Dat fiind că:

are susținerea consilierilor locali USR PLUS și asta duce la posibilitatea unei înțelegeri locale cu PNL, limitând puterea discreționară a Olguței Vasilescu și a PSD

a plătit prețul afirmațiilor făcute în trecut, în cadru privat, prin invalidarea poziției pentru lista parlamentară și regretă public atitudinea trecută

a câștigat încrederea filialei și a colegilor de la PLUS Dolj,

BN a decis că îl susține pe Cezar Drăgoescu pentru poziția de viceprimar.

-> La Dolj, BJ este incomplet de pe 1 octombrie, în urma demisiei dlui Ghiță. Deși au avut loc mai multe ședințe de BJ, nu s-a luat act de demisia colegului și validarea primului supleant, Cezar Drăgoescu.

BN a decis completarea BJ-ului Dolj cu primul supleant.

BN 20.10.2020

Pe data de 20.10.2020 a avut loc o nouă ședință a Biroului Național USR de validare a candidaturilor pentru parlamentare.

Ordinea de zi

Validare candidați parlamentare

Mutare formală a sediului

Angajare cheltuieli campanie

(1) Validare candidați parlamentare

Au fost validate listele de candidați pentru județele Argeș, Buzău, Călărași, Mehedinți, Suceava, Olt, Sălaj, Timiș, Teleorman, București, Harghita, Bacău, Bistrița.

Au fost validate completările pentru listele de candidați din județul Brăila.

La Giurgiu, CNArb a dat aviz pozitiv pentru toți candidații mai puțin Ciprian Alexandru, atât pe integritate cât și pe aspecte politice. Avizul pe integritate al CNArb este conform, adică obligatoriu pentru BN în consecință candidatura lui Ciprian Alexandru a fost invalidat. Dl. Ciprian Alexandru a făcut contestație la CP, iar în urma ședinței reluate în aceeași seară, candidatura sa a fost revalidată.

La Botoșani, toți colegii au avut avize pozitive, mai puțin Cîmpanu Cristian Florin, care a primit aviz negativ pe aspecte politice. BN a decis respingerea avizului negativ pe aspecte politice și a validat întreaga listă de candidați din județul Botoșani.

La Dolj, toți colegii au avut avize pozitive, mai puțin Cezar Drăgoescu, care a primit aviz negativ pe aspecte politice și de integritate. Avizul pe integritate al CNArb este conform, adică obligatoriu pentru BN în consecință candidatura lui Cezar Drăgoescu a fost invalidată. Ceilalți candidați au fost validați de BN.

La Maramureș, toți colegii au avut avize pozitive, mai puțin Vlad Duruș și Claudiu Pop care au primit avize negative pe aspecte politice, iar Marius Sorin Ilieș și Dan Ivan au primit avize negative, atât pe aspecte de integritate cât și pe aspecte politice. BN a decis respingerea avizelor negative pe aspecte politice pentru Vlad Duruș și Claudiu Pop, deci i-a validat pe cei doi. În cazul lui Marius Sorin Ilieș și a lui Dan Ivan, avizele pe integritate ale CNArb sunt conforme, adică obligatorii pentru BN în consecință cele două candidaturi au fost invalidate. Ceilalți candidați au fost validați de BN. Dl. Dan Ivan a făcut contestație la CP, iar în urma ședinței reluate în aceeași seară, candidatura sa a fost revalidată.

(2) Mutare sediu

BN a decis mutarea formală a sediului din Aviatorilor 9 în Kiseleff 55.

(3) Împuternicie angajare cheltuieli campanie

BN l-a împuternicit pe Ciprian Necula să angajeze cheltuieli, semneze contracte și să avizeze plăti în limita bugetelor de pre-campanie și campanie aprobate în BN. Cheltuielile vor fi angajate și contractele semnate cu avizul departamentelor Financiar și Juridic din Secretariatul General al USR, care vor fi în continuare obligatorii. Persoana imputernicită va realiza un raport lunar de execuție bugetară a bugetului de campanie pe care îl va prezenta Biroului Național.

Cristina Prună

Vicepreședinte USR

Responsabilă Comunicare internă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *