Skip to content
Europa

Discuţii între ministrul Apărării şi însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România despre situaţia de securitate regională

disquietreservations.blogspot.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, s-a întâlnit cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei, cei doi discutând despre situaţia de securitate regională. Astfel, a fost menţionată preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, arată Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Întrevederea a avut loc luni, la sediul MApN, iar în cadrul acesteia au fost abordate o serie de teme de interes comun ce au vizat, în principal, evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, context în care ministrul apărării naţionale a reiterat solidaritatea şi susţinerea fermă a României pentru integritatea, suveranitatea, securitatea şi aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei.

În acelaşi context, a fost menţionată preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, fiind remarcate, totodată, solidaritatea euroatlantică, la nivelul NATO şi UE, în condamnarea acţiunilor cu potenţial destabilizator, precum şi solicitarea renunţării la acest tip de comportament, de escaladare şi revenirea la dialogul diplomatic„, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Totodată, în cadrul discuţiilor au fost abordate şi subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *