Skip to content
Politică

Discuții libere la summitul de la Varsovia. Iohannis poate spune lucrurilor pe nume SURSE

newsweek.com

Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” reprezintă o ocazie pentru șefii de stat din Europa Centrală și de Est să pună punctul pe „i” în cele mai sensibile chestiuni pe care vor să i le prezinte invitatului special la această reuniune, Donald Trump.

Formatul întâlnirii prevede ținerea unor alocuțiuni de către fiecare șef de stat prezent la summitul de la Varșovia pe temele prestabilite: energie, transporturi, telecomunicații sau protecția mediului, dar și pe alte subiecte, acestea urmând să fie făcute cu ușile închise.

Pentru președintele român Klaus Iohannis, aceasta reprezintă o bună ocazie de a puncta în fața omologilor săi din regiunea CEE și a președintelui SUA cu o serie de probleme stringente pe care le poate pune pe lista de priorități a aliaților din cadrul NATO.

„În alocuțiune sunt chestiuni care nu sunt de natură publică. Se vor prezenta date oficiale despre aceste propuneri abia după sfârșitul discuțiilor”, au precizat surse din interiorul Administrației Prezidențiale.

Cel mai probabil, chestiunile ridicate de Iohannis vor face referire la securitatea zonei Mării Negre, din punct de vedere eopolitic și energetic, dar și o posibilă intensificare a crizei refugiaților pe zona balcanică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *